Tetka Saveta

NIKAKO NE BACAJTE KORE OD VOĆA! Ovo je recept za sredstvo koje će vam spasti život! (VIDEO)

Mnoge domaćice biće oduševljene šta čini proizvod napravljen od kora citrusa i malo sirćeta, bićete oduševljene.

04.09.2022 17:00

NIKAKO NE BACAJTE KORE OD VOĆA! Ovo je recept za sredstvo koje će vam spasti život! (VIDEO)
shutterstock.com

Domaćice znaju koliko borba sa masnoćom i tvrdokornim mrljama u kuhinji ume da bude frustrirajuća, kao i da nekada provedu sate pokušavajući da kuću dovedu u red. Tome svakako treba dodati i činjenicu da tokom čišćenja one udišu hemikalije iz sredstava za uklanjanje prljavštine, kao i mnogobrojne alergene koji mogu da utiču za njihovo zdravlje. Da biste sve to izbegle i u kući imale sredstvo koje vam neće praviti probleme prilikom njegovog udisanja, a u isto vreme će savršeno uklanjati prljavštinu, možda je vreme da rešenje zatražite u posudi za voće.

Naime, ukoliko ste od onih koji kore od voća brže-bolje bacaju u smeće, zaustavite se. Sačuvajte otpatke od pomorandži i limuna jer će vam upravo one pomoći da očistite dom za tili čas. Osim njih, sve što vam je još potrebno su alkoholno sirće i jedna tegla.

Na TikToku se na profilu "Mama za pet" mogu naći sjajni saveti za održavanje kuće, a između ostalih podeljen je i snimak gde ta domaćica objašnjava kako najbrže napraviti efikasno prirodno sredstvo za higijenu kuće. 

@mamazapet Kako od kore citrusa i alkoholnog sirćeta 9% pravim prirodno sredstvo za čišćenje cijele kuće? #ajmocistit #ciscenje #ciscenjekuce #čišćenje #čišćenjekuhinje ♬ original sound - Mama za pet

U teglu ubacite kore citrusa do vrha i dolijte alkoholno sirće preko. Ostavite teglu da odstoji na nekom zamračenom mestu oko sedam dana. Nakon toga, tečnost procedite i napunite bocom sa raspršivačem i možete ga slobodno koristiti. Videćete kako će radne ploče, šporet i drugi aparati u kuhinji sijati. Sredstvo se može slobodno primenjivati i na PVC stolariji. Posebno je efikasno jer ne sadrži hemikalije, naročito kada su mala deca u blizini. 

Komentari su se nizali i domaćice koje su isprobale tu kombinaciju bile su oduševljene izumom.

- Probala i oduševljena sam. Miris sirćeta se ne oseti. S tim čistim sve površine u kuhinji, dnevnom boravku i u kupatilu. Nema hemije, a sve blista - napisala je jedna žena.

Druge korisnice mreže su se nadovezale da je sredstvo zaista efikasno i da je provereni recept koji su koristile i njihove mame. Kako su rekle, sigurno ima efekta, a najbitnije - ne oštećuje površine. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)