Prilikom kuvanja uskršnjih jaja za farbanje deo njih će popucati pa većina domaćica ima problem šta da uradi s njima. Umesto da ih bacite iskoristite ih za savršeno predjelo koje svi vole za uskršnji ručak.
Punjena jaja se mogu praviti i nakon što prođu praznici kad vam preostanu ofarbana uskršnja jaja da ne propadnu. Najbolje od svega je što se ovo predjelo brzo i lako pravi, količinu nadeva prilagođavate u zavisnosti od količine jaja.
Srećna republika vam poklanja recept za punjenja jaja, predjelo koje će oduševiti sve vaše goste na uskršnjem ručku.
Sastojci
- 10 jaja preostalih od farbanja
- 250 g praške šunke
- 200 g krem sira ili pavlake
- 100 g majoneza
- malo peršuna
- nekoliko grančica mirođije
- 3 do 4 rotkvice
- so, biber
Priprema:
Jaja koja su vam popucala nakon kuvanja za farbanje očistite od ljuske i prepolovite. Izvadite žumance u jednu posudu i usitnite ga viljuškom. U to dodajte sitno seckanu ili narendanu prašku šunku, potom krem sir ili pavlaku šta volite i majonez. Sve dobro izmešajte da se masa sjedini. Krem sir i majonez možete dodavati i postepeno dok ne dobijte ujednačenu masu. Ukoliko ne volite majonez, možete ga u potpunosti izbaciti. Dodajte so i biber po ukusu i ovom smesom punite belanca a potom ređajte na oval ili veći plitki tanjir. Ukoliko belanca neće baš da stoje na svom mestu možete skinuti tanak sloj i to ubaciti u smesu. Kad napunite jaja pospite sitno seckanim peršunom, a tanjir ukrasite sa grančicama mirođije i kolutovima rotkvice. Sve stavite u frižider da se dobro ohladi pre serviranja. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)