Jela sa mesom

RECEPT ZA PUNJENA JAJA: Savršeno predjelo za uskršnju trpezu koje će oduševiti vaše goste

Ovo je naš predlog kako da iskoristite popucala jaja za farbanje ili nakon praznika ona koja su preostala od Uskrsa

16.04.2023 08:00

RECEPT ZA PUNJENA JAJA: Savršeno predjelo za uskršnju trpezu koje će oduševiti vaše goste
shutterstock.com

Prilikom kuvanja uskršnjih jaja za farbanje deo njih će popucati pa većina domaćica ima problem šta da uradi s njima. Umesto da ih bacite iskoristite ih za savršeno predjelo koje svi vole za uskršnji ručak.

Punjena jaja se mogu praviti i nakon što prođu praznici kad vam preostanu ofarbana uskršnja jaja da ne propadnu. Najbolje od svega je što se ovo predjelo brzo i lako pravi, količinu nadeva prilagođavate u zavisnosti od količine jaja.

Srećna republika vam poklanja recept za punjenja jaja, predjelo koje će oduševiti sve vaše goste na uskršnjem ručku.

Sastojci

  • 10 jaja preostalih od farbanja
  • 250 g praške šunke
  • 200 g krem sira ili pavlake
  • 100 g majoneza
  • malo peršuna
  • nekoliko grančica mirođije
  • 3 do 4 rotkvice
  • so, biber

Priprema:

Jaja koja su vam popucala nakon kuvanja za farbanje očistite od ljuske i prepolovite. Izvadite žumance u jednu posudu i usitnite ga viljuškom. U to dodajte sitno seckanu ili narendanu prašku šunku, potom krem sir ili pavlaku šta volite i majonez. Sve dobro izmešajte da se masa sjedini. Krem sir i majonez možete dodavati i postepeno dok ne dobijte ujednačenu masu. Ukoliko ne volite majonez, možete ga u potpunosti izbaciti. Dodajte so i biber po ukusu i ovom smesom punite belanca a potom ređajte na oval ili veći plitki tanjir. Ukoliko belanca neće baš da stoje na svom mestu možete skinuti tanak sloj i to ubaciti u smesu. Kad napunite jaja pospite sitno seckanim peršunom, a tanjir ukrasite sa grančicama mirođije i kolutovima rotkvice. Sve stavite u frižider da se dobro ohladi pre serviranja. Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)