Slane korpice možete da jedete umesto obroka ili kao kompletan obrok, možete ih odložiti za kasnije i jesti tokom dva dana, a ono što vam garantujemo jeste da ćete im se uvek vraćati. Osim toga, njima ćete sigurno oduševiti svoje goste i prirediti im pravo kulinarsko zadovoljstvo.
Sastojci:
Za korpice:
- jaje
- 120g maslaca
- 1/2 kašičice soli
- na vrh noža bibera
- 1/2 kašičice slatke paprike
- mleko po potrebi
- narendani kačkavalj za dekoraciju
Za fil:
- 300g šunke
- 300g pavlake
Priprema:
Zamesiti glatko testo od svih sastojaka za korpice i po potrebi dodavati mleko da bi ono bilo bez grudvica. Ostaviti ga 1 sat na hladnom mestu da odstoji. Potom praviti male kuglice i svaku utisnuti u metalne modlice. Ukoliko nemate modlice, oblikujte korpice pomoću čepa od plastične flaše. Peći korpice 15 minuta na 180 stepeni, a u međuvremenu napraviti fil mešanjem narendane šunke i pavlake. Kada se ohlade, korpice napunite filom. Preko korpica narendajte kačkavalj i uživajte u sočnim zalogajima.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)