Tetka Saveta

Rešite se NEPRIJATNOG MIRISA DUVANA u domu uz prirodne sastojke! (FOTO)

Neutrališite neprijatan miris duvanskog dima uz prirodne sastojke.

08.09.2022 11:00

Rešite se NEPRIJATNOG MIRISA DUVANA u domu uz prirodne sastojke! (FOTO)
shutterstock.com

Duvanski dim ostavlja vrlo neprijatan miris, koji dugo ostaje u prostoriji u kojoj su se pušile cigarete. Bilo da ste pušač ili nepušač, miris nakon konzumacija cigareta nimalo nije prijatan. Osim što je nepohodno provetriti prostoriju i to nekoliko puta dnevno, dobro je pronaći efikasno sredstvo za neutralisanje mirisa.

Duvanski dim lako se uvlači u stvari, garderobu i tu se dugo zadržava. Čini se da što više stvari ima u sobi, to ga je teže otkoniti. Ukoliko niste spremni da se odreknete pušenja u svom domu ili nekoj njegovoj sobi, postoji nekoliko načina za „ublažavanje štete“.

Sirće upija miris

Praksa je pokazala da je sirće jedno od boljih rešenja kad je reč o uklanjanju ružnog mirisa duvanskog dima, koji se uvukao u svaki kutak sobe. Naime, potrebno je sipati sirće u neku posudu i ostaviti je u prostoriji koju želite da osvežite. Možda vam ovo u prvi mah deluje paradoksalno jer sirće, naročito kad je sipano u većoj količini i ostavljeno u otvorenoj posudi, nikako nije nešto što će blagotvorno delovati na vaše čulo mirisa. Ali, ipak je ono vrlo delotvorno kada je reč o apsorbovanju dima. Ovo bi trebalo uraditi brzo posle zadimljivanja prostorije jer će sirće, pre svega, „pokupiti“ dim i tako smanjiti količinu dima koji će se uvući u sobu.

Pixabay.com

Soda bikarbona spas protiv mirisa duvana

Soda-bikarbona rešenje za nameštaj

Dim cigareta dugo se zadržava u zavesama, nameštaju, pa čak i tepisima. Pokušajte da uveče pre nego što krenete na spavanjen pospete malo sode bikarbone po tepihu, garnituri za sedenje i zavesama, a zatim ujutru usisajte celu prostoriju. Odmah ćete osetiti promenu u mirusu vašeg doma.

Aktivni ugalj kao brzo rešenje

Pročišćeni aktivirani ugalj biljnog porekla sposoban da absorbuje supstance nosioce nepoželjnih aroma i neprijatnih mirisa hrane, pića ali i duvana. U nekoliko manjih posuda stavite komadiće aktivnog uglja i rasporedite po stanu. Obratire pažnju samo da posude budu van domašaja dece ili kućnih ljubimaca.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)