Tetka Saveta

Jedan LIMUN da rerna zablista! Trik koji će DOMAĆICE obožavati! (VIDEO)

Koristite prirodne načine za održavanje higijene doma .

07.09.2022 10:00

Jedan LIMUN da rerna zablista! Trik koji će DOMAĆICE  obožavati!  (VIDEO)
shutterstock.com

U današnje vreme postoje brojna sredstva za čišćenje doma, od onih preskupih, do onih jeftinijih. Neka su prilično efikasna, ali na duže staze mogu uticati na uništavanje sanitarija ili površina koje čistite. Zato je uvek bolje okrenuti se prirodnijim sredstvima.

Limun je voće koje blagodetno utiče na naš organizam i celokupno zdravlje. To je opšte poznata činjenica. Ipak, da li ste znali da ga možete koristiti i pri održavanju higijene doma?

Potrebni su vam samo jedan limun i činija vode. Isecite limun na kriške i stavite u činiju vode pogodnu za pečenje u rerni. Potom, uključite rernu na 200 stepeni.  Stavite da se peče par minuta dok limunovi ne porumene. Potom, uzmite krpu i obrišite unutrašnjojst rerne. 

 

 

Ovaj način čišćenja funkcioniše na nekoliko načina. Prvo, para cirkuliše u rerni omekšavajući sve skorele mrlje od pečenja hrane. Ulja koja se nalaze u kori limuna potpuno razaraju mrlje, a natopljenim u pari koja cirkuliše potpuno je fantastičnog efekta.  Limun je snažan antiseptik i ima antibakterijsko dejstvo, te će ujedno sprečiti novo pojavljivanje prijavštie i masnoća, makar na neki period. 

Osim za čišćenje rerne, polovinu limuna možete iskoristiti i za ribanje sanitarija u kupatilu i kuhinji. Presecite limun napola i utrljajte ga na sanitarije, potom obrišite pamučnom krpom. Kamenac će nestati , a slavine će blistati i biti oslobođene od bakterija nakupljenih tokom česte upotrebe. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)