Tetka Saveta

EVO KAKO DA NAPRAVITE NAJKREMASTIJI PIRE-KROMPIR: Ovaj sastojak potpuno će obogatiti ukus i teksturu (FOTO)

Jednostavno i brzo

12.01.2024 11:01

EVO KAKO DA NAPRAVITE NAJKREMASTIJI PIRE-KROMPIR: Ovaj sastojak potpuno će obogatiti ukus i teksturu (FOTO)
shutterstock.com

Krompir, omiljeno povrće mnogih, može se pripremiti na različite načine. Jedan od ukusnih načina pripreme krompira je i kao prilog uz jela sa pavlakom i kačkavaljem. Evo kako da napravite ovaj jednostavan, a ukusan obrok.

Srećna Republika donosi vam ukus za sočan pire-krompir sa neutralnom pavlakom za kuvanje.

 

Sastojci:

  • 450 g krompira
  • 50 g maslaca
  • 130 ml pavlake za kuvanje
  • so
  • biber
  • 100 g kačkavalja

 

Priprema:


Prvo je potrebno da oljuštite krompir i da ga stavite u šerpu. Prelijte ga vodom i posolite, pa ostavite da se kuva. Kada krompir omekša, izvadite ga iz vode i izgnječite viljuškom. U tiganju istopite maslac, a zatim dodajte pavlaku za kuvanje. Ostavite da provri, pa skinite sa vatre.

Dodajte izgnječeni krompir u preliv od pavlake, a zatim umešajte kačkavalj koji ste prethodno izrendali. Na kraju, posolite i pobiberite po ukusu.

Ovaj jednostavan recept za krompir sa pavlakom i kačkavaljem može biti odličan prilog uz razna glavna jela, a sigurno će obradovati i najprobirljivije gurmane svojim ukusom i kremastom teksturom.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)