Jela sa mesom

PEKARSKI KROMPIR SA KOBASICAMA: Sočno i slasno jelo koje mami na porciju više (FOTO)

Idealno rešenje za nedeljni ručak u kojem će cela porodica uživati.

12.12.2023 08:02

PEKARSKI KROMPIR SA KOBASICAMA: Sočno i slasno jelo koje mami na porciju više (FOTO)
shutterstock.com

Pekarski krompir je specijalitet koji se rado priprema. Može se pripremati uz nekoliko dodataka, ali slanina i kobasice su omiljeni. Jednostavno se sprema te nisu potrebne neke posebne kulinarske veštine. Zbog začina koji mu se dodaju posebno je pikantan i ima opčinjavajući miris koji mami sve ukućane.

Srećna Republika donosi vam recept za pekarski krompir sa kobasicom. Neki ovaj način pripreme nazivaju i vojvođanskim.

 

Sastojci:

  • pet većih krompira,
  • 4 glavice crnog luka,
  • kašika masti,
  • so i biber,
  • 2-4 kranjske kobasice,
  • aleva paprika,
  • brašno i
  • mast ili ulje.

 

Priprema:

Iseckati luk i izdinstati ga na ulju ili masti, ali ne da bude zlatan nego skoro braon. Pred kraj dinstanja kašičicu-dve aleve paprike i malo posolite. U međuvremenu, oljuštite krompir i iseckajte ih na kolutove ili manje komadiće kao i kobasice. Isečeni krompir samo malo posolite i pobiberite. Kad je luk gotov, uključite rernu na 200 stepeni.

Podmažite tepsiju sa uljem ili mašću. Ređajte red krompira, luka i kobasica i pospite sa malo brašna. Ređajte drugi red isto tako, pa naredni sve dok ne potrošite krompir i kobasice. Kad završite, prelijte sa vodom. Pecite u rerni oko sat vremena, dok krompir ne postane zlatnožut. Izvadite tepsiju iz rerne i poslužite. Neke domaćice savetuju da se u jelo doda i mirođija kako bi dobila poseban šmek.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)