Horoskop

Kako stare horoskopski znaci: Ovan luduje do poslednjeg trena, Lavovi postaju mudraci čija se reč sluša

Saznajte kako stari vaš horoskopski znak kako biste videli kakvi ćete biti u poznim godinama.

12.11.2022 09:00

Kako stare horoskopski znaci: Ovan luduje do poslednjeg trena, Lavovi postaju mudraci čija se reč sluša
Foto: Shutterstock

Starost je neminovan deo života i svako od nas na svoj način prihvata pozne godine. Neko se potpuno povuče i penzionerske dane provodi uz televiziju, a drugi ostaju aktivni do poslednjeg daha.

Starenje najviše zavisi od genetike ali, kako ističu astrolizi, svaki znak Zodijaka ima neke karakteristike kad je u pitanju ulazak u pozne godine. Neki se teško mire sa prolaznošću i pošto-poto žele da zadrže mladoliki izgled, dok se drugi jednostavno prepuste životu.

 

Srećna republika vam donosi kako stare ljudi rođeni u određenom horoskopskom znaku. 

Ovan

shutterstock.com

 

Osobe rođene u ovom znaku jednostavno ignorišu godine. Ovnovi, inače, ceo život žive u sadašnjem trenutku ne mareći mnogo ni za prošlost, ni za budućnost. Borbeni i mladi duhom ostaju do kraja života, pa i sa 60 godina nose kožnu jaknu, voze motor i imaju energiju na kojoj im mogu pozavitideti čak i oni sa 20 godina. 

Bik

shutterstock.com

 

Bikovi su hedonisti po prirodi vole dobro da pojedu, pa u mladosti vode bitku sa viškom kilograma. U poznim godinama prihvataju sebe, više ne mare za stas pa se najčešće ugoje. Ni u mladosti, a posebno u starosti nisu gipki, prilično su tromi i fizički i psihički ali zato dugovečni i među njima je najviše stogodišnjaka. 

Blizanci

shutterstock.com

 

Blizanci su nemirni po prirodi pa njih ni godine ne mogu da umire. I u poznoj starosti uvek su spremni na neku akciju, vole da putuju i istražuju jer u duši ceo život ostaju dete. Ukoliko im dozvoljava zdravstveno stanje nastavljaju da uče i rade dugo nakon odlaska u penziju, jer im njihov radoznali um ne dozvoljava da samo sede i ništa ne rade. 

Rak

shutterstock.com

 

Kao najbrižniji horoskopski znak Rakovi su kao majke kvočke celog života, od mladosti do kasne starosti. Na neki čudan način zadržavaju mladoliki izgled i većina njih izgleda mnogo mlađe nego što im to piše u krštenici. Kad je u pitanju psiha, tu je priča sasvim drugačija. U starosti podsećaju na majku Terezu ali traže poštovanje od onih za koje su se ceo život žrtvovali. Oni su idealne babe i dede za svoje unuke. 

Lav

shutterstock.com

 

Lavovi su rođene vođe i šefovi koji tokom života stiču autoritet koji se ne dovodi u pitanje ni kad uđu u pozne godine. Godine prihvataju kao deo života i u starosti postaju iskusni, mudri i neko čija se reč uvek sluša. Zato ne čudi što su i u starosti uzor i često ih naslednici pitaju za savet. 

Devica

shutterstock.com

 

Device su najveći hipohondri Zodijaka i skloni da kritikuju sve i svakoga. Plašeći se bolesti, starosti i nemoći, nastoje da ostanu u formi do kraja života. Fanatično vode računa o ishrani i zdravlju pa pozne godine dočakuju kao dame i gospoda kod kojih je i tad sve pod konac. 

Vaga

shutterstock.com

 

Vage teško prihvataju starost i prolaznog života. Fizički izgled im je izuzetno važan pa na sve načine pokušavaju da zadrže mladost i lepotu. Često u tome preteruju i stalni su pacijenti u ordinacijama estetskog hirurga jer uvek nađu neku nesavršenost na licu i telu koju treba ispraviti. Pobogu, opustite se i uživajte u životu i godinama koje su vam preostale. 

Škorpije

shutterstock.com

 

Osobe rođene u znaku Škorpije ceo život su fokusirane na uspeh u karijeri i moć, pa takvi ostaju i u starosti. Teško se mire sa godinama, posebno kad odu u penziju, jer se osećaju beskorisno. Godine i iskustvo im donose mudrost ali teško pristaju da to podele sa drugima. Ukoliko imate stariju Škorpiju u porodici ili familiji imaćete šta da naučite od njih i verujete, sve što vam kažu potpuno su u pravu. 

Strelac

shutterstock.com

 

Strelčevi se prave ludi i trude se da ne primećuju bore na sopstvenom licu i sede vlasi u kosi. Panično se plaše starsoti i nemoći pa jednostavno ignorišu sve znakove koji ukazuju na starenje. Očekuju da ih zasipate komplimentima kako sjajno izgledaju i da im kažete kako nisu ostarili ni dan poslednjih decenija. Privlačnost i erotičnost zadržavaju do pozne starosti.

Jarac

shutterstock.com

 

Kad su u pitanju Jarčevi kod njih kao da dolazi do obrnutog procesa kako stare. Kao deca često su preozbiljni i stramali, previše odgovorni i savesni. U mladosti su skoncentrisani na posao i kad dostignu zacrtane ciljeve počinju da se opuštaju. U poznoj starosti često su veseli čak i detinjasti, potpuno suprotno od onoga kakvi su bili u mladosti. 

Vodolije

shutterstock.com

 

Vodolije su svojeglave i u mladosti u starosti. Mogu postati osobenjaci i ekscentrični, ne daju ni pet para na tuđe kritike i uvek teraju po svome. Potpuno su nepredvidivi pa često zadaju muke svojoj deci u poznim godinama jer ne pristaju da se povinuju ustaljenim normama. To su one bake koje sa 80 godina poziraju ispred egipatskih piramida ili pijuckaju koktel na nekoj egzotičnoj plaži. 

Ribe

shutterstock.com

 

Često zanesene sopsvenim snovima, Ribe najčešće ni ne primete kad su godine prošle. Samo se jednog jutra pogledaju u ogledalo i sa užasom shvate da su ostarili. Plaše se nemoći i starosti pa stalno svode račune šta su uradili u životu, a šta nisu. Stalna i preterana briga ne samo za najbliže, već za svet uopšte može ih dovesti do ozbiljnih bolesti. Prestanine da brinete. svet će ionako nastaviti da se okreće i nakon vas. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)