Odrasli

AKO RODI DETE MOŽE DA MU BUDE MAJKA ILI TETKA: Imam 2 krvotoka, 2 seta DNK, a sve se vidi na stomaku (VIDEO)

U medicinskim analima je zabeleženo samo 100 ovakvih slučajeva.

29.06.2024 15:10

AKO RODI DETE MOŽE DA MU BUDE MAJKA ILI TETKA: Imam 2 krvotoka, 2 seta DNK, a sve se vidi na stomaku (VIDEO)
Printscreen/Youtube/Taylor Muhl

Tejlor Mul pevačica iz Kalifornije je rođena sa neobičnim belegom. Leva strana njenog stomaka je upadljivo bledo ružičasta u odnosu na njen beo ten i drugi polovinu stomaka.  

Još kao dete roditelji su je vodili kod lekara koji su im objasnili da nemaju razloga za brigu i da, osim estetskog, ovaj neobiičan beleg neće joj praviti probleme. Međutim, kako je rasla Tejlor je prometila da pati od neobičnih zdravstvenih tegoba.

U pokušaju da sazna o čemu se radi obilazila je razne specijalite, ali niko nije umeo da joj objasnio o čemu se radi.

Samo 100 slučajeva

Osim što je imala čudne alergije, Tejlor je primetila da ima dupli zub na levoj strani vilice, da je osetljiva i alergična na brojne namirnice, lekove, suplemente, kao i na ujede insekata.

Jednog dana sasvim slučajno je gledala jednu TV emisiji kad je ugledala  sliku koja ju je zaprepastila, jer je ličila na njen stomak. Prilikom posete specijalisti nedelju dana kasnije, doktoru je spomenula svoj beleg i emisiju, pa joj je zatražio da podigne majicu. Kada je ugledao njen stomak doktor umalo nije pao sa stolice. 

Ispostavilo se da Tejlor ima himerizam, retko stanje što znači da je ona svoj sopstveni blizanac. U medicinskim analima zabeleženo je samo 100 ovakvih slučajeva na svetu. Usledile su brojne i temeljne pretrage, a rezultati su šokirali lekare.

- Imam dva seta DNK, dva imunološka sistema i dva krvotoka! - rekla je Tejlor.

Kako objašnjavaju lekari, ona je imala sestru blizankinju, ali su njih dve tokom rane faze trudnoće spojene u materici zbog čega je, pored svog, nosila genetski materijal i sestre bliznakinje.

- Moje telo reaguje na DNK i ćelije mog blizanca kao na stranu materiju, kompromitujući moj imuni sistem i čineći ga lošijim. Zbog toga, nažalost, patim od autoimunih i zdravstvenih problema - rekla je Tejlor. 

Ovo se dešava kada dve odvojene jajne ćelije budu oplođene od strane dve različite sperme, a zatim jedan od embriona apsorbuje drugi u ranim fazama razvoja. 

Kako su joj objasnili lekari, ako rodi dete ona može biti njegova genetska majka ili tetka u zavisnosti od toga koji skup DNK se prenosi sa majke na babu. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)