Zanimljivosti

MOJA DECA SE PLAŠE DA ĆU UMRETI: Slavna pevačica boluje od teške neizlečive bolesti, a skoro se "zamalo predozirala"

Selin Dion je u intervjuu otkrila kako se njena porodica nosi sa njenom bolešću.

13.06.2024 18:01

MOJA DECA SE PLAŠE DA ĆU UMRETI: Slavna pevačica boluje od teške neizlečive bolesti, a skoro se "zamalo predozirala"
Profimedia

Slavna pevačica je otkrila da je njena porodica zabrinuta za njen život i da njena deca Nelson, Edi i Rene- Čarls strahuju da će ona umreti.

Njoj je pre dve godine dijagnostifikovana retka neurološka bolest i to je do sada bila strogo čuvana tajna. Međutim, pevačica je odlučila da progovori pa je voditeljki Majli Hogan otkrila kako je SPC uticao na njen život i njenu porodicu u proteklom periodu. 

Pevačica je govorila drhtavim glasom opisujući emocije sa kojim su se susretala njena deca.

- Moja deca su uplašena jer su izgubila oca i pitaju se da li ću umreti. Ne želim da umrem, ne želim da lažem - počinje svoju priču Selin.

Kako je otkrila, njena bolest je počekla sa misterioznim simptomima koji su zabrinuli njenu porodicu i nju, piše Daily mail.

Ona je priznala da se uplašila za život nakon što joj je 2022. godine dijagnostifikovana degenerativna bolesti to joj je promenilo život i karijeru.  Uprkos tome što se od tada suočava sa mnogim izazovima, ona je otkrila da ipak ima podršku prijatelja posebno od australijske muzičke legende Džona Farnema. 

Selin Dion se pojavljuje u dokumentarcu "Ja sam: Selin Dion" (I Am: Celine Dion) u kojem daje uvid u emotivnu borbu sa sindromom ukočene osobe. Ovaj neurološki poremećaj koji ima pevačica najvećeg hita "My heart will go on" je progresivna bolest ukočenosti mišića i grčeva i grčevi mogu biti bolni, pojavljuju se i nestaju ali se mogu pogoršati. U trejleru za dokumentarac koji je skoro objavljen pevačica govori kako o svojoj borbi tako i o tome koliko je ograničena tokom treninga.

U dokumentarcu se pojavljuju i njena deca, a film daje uvid u dirljive trenutke koje muzička zvezda provodi sa svoja tri sina u njihovoj kući. Takođe, u trejleru se čuje glas operatera koji govori "Šta vam je hitno", nakon što je Selin pozvala 911 kako bi zatražila pomoć nakon prvih simptoma koje je osetila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

U jednom intervjuu za Vogue u aprilu je priznala kako se zbog svoje bolesti podvrgla fizikalnoj i vokalnoj terapiji na koje ide pet puta nedeljno.

Šta je sindrom ukočene osobe

Sindrom ukočene osobe je retko autoimuno stanje za koje ne postoji lek i koje pogađa jednu u milion osoba. Ovaj neurološki poremećaj pogađa centralni nervni sistem (mozak i kičmenu moždinu) i počinje sa ukočenošću trupa a kasnije može preći na noge ruke, pa čak i na lice. Lek za ovaj poremećaj ne postoji ali se bolest može držati pod kontrolom lečenjem simptoma i poboljšanjem mobilnosti. Grčevi mišića mogu biti izazvani emocionalnim stttresom, bukom ili fizičkim dodirom. Ovaj poremećaj se javlja više kod žena nego kod muškaraca i to u dobi između 30 i 60 godina.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)