Zanimljivosti

IMA 77 GODINA A I DALJE IZGLEDA KAO AVION! Poznata pevačica otkrila čega se odrekla daleke 1991. godine!

Iako izgleda neverovatno na kraju 8. decenije, muzička zvezda je otkrila kako je redukovala svoju ishranu.

25.09.2023 13:35

IMA 77 GODINA A I DALJE IZGLEDA KAO AVION! Poznata pevačica otkrila čega se odrekla daleke 1991. godine!
Profimedia

Mnoge poznate ličnosti izgledaju kao da su se zamrzle u vremenu, a da to ne duguju plastičnoj hirurgiji i korekcijama. Poznato je da godinama pa i decenijama unazad poznata američka pevačica Šer izgleda fenomenalno u svakoj dobi, a to duguje zdravom načinu života i aktivnostima koje ni u osmoj deceniji života nije zapostavila.

Profimedia

Na izgledu poznatoj pevačici mogu da pozavide daleko mlađe žene

Dugovečnost i mladolikost je nešto što po mnogima prirodno očekuje Šer budući da je njena majka Džordžija Holt živela 96 godina, a prema podacima u jednom intervjuu magazina Pipl iz 1991. godine njena baka je svkodnevno vežbala sa 72 godine.

- Kada se mojoj baki bližio 72. rođendan pitala sam je šta želi da joj kupim, a ona mi je tada rekla "pa dušo, stvarno bi mi dobro došla odeća za znojenje- znaš li neki lepi triko- rekla je pevačica za Pipl.

Ona je otkrila u intervjuu kako je njena baka volela da ide u teretanu blizu kuće i tamo je odlazila svakodnevno da vežba. Bila je mršavija nego ikad sa 72 godine i nije mogla da veruje šta se dešava sa njenim telom i duhom, prenosi cnbc.com

Iako su dobrim delom geni zaslužni za njen izgled, neke promene koje je Šer uvela 1991. godine doprinele su tome da danas izgleda barem dve decenije mlađe. Tokom snimanja filmova, pre 32 godine Šer je za Pipl otkrila  kako joj brza hrana koju je tada jela, otežavala izbor zdrave ishrane. To ju je takođe inspirisalo da zatraži savet sportskog nutricioniste Roberta Hasa i da zajedno sa njim napiše knjigu o ishrani i fitnesu. On joj je pomogao da osmisle plan koji bi uticao na nju da ostane u formi i da postane zdravija. 

Šerin izbor u ishrani iz 1991. godine uključivao je:

Isključivanje sira iz ishrane- Šer je otkrila da izbegava hranu sa visokim sadržajem masti jer je čini tromom a pod tim misli na mlečne proizvode. Ona je rekla za Pipl kako je sir jedna od najgorih namirnica za telo jer se najsporije vari i ima previše masti i holesterola.

 

Pije manje mleka- Poznata pevačica je rekla da se odrekla punomasnog mleka i da ako i pije ovaj napitak radije se odlučuje sa onaj sa manjom koncentracijom masti.

Biranje zdravije hrane- Ona se radije odlučuje za smeđi pirinač umesto belog. Osim toga od voća joj je najprisutnija na meniju banana, papaja i nektarina. Takođe navela je kako uvek prednost daje mahunarkama, povrće, testeninu i pasulj. Poznata pevačica je još tada priznala kako ne pije ni kafu ni alkohol i da izbegne crveno meso.

Mnogi ishranu poznate pevačice upoređuju sa "harvardskom ishranom" koja daje prednost voću i povrću , integralnim žitaricama i proteinima. U prevenciji mnogih hroničnih bolesti poput kardiovaskularnih bolesti , različite vrste karcinoa i dijabetesa tipa 2 ova ishrana može biti od pomoći u prevenciji navode stručnjaci sa harvardske škole javnog zdravlja. 

Takođe, stručnjaci napominju da Šerina odluka da ograniči mlečne proizvde u ishrani  jeste pametan izbor jer oni mogu izazvati nadimanje koje može biti znak ozbiljnih stanja. Sir treba konzumirati umereno kako bismo izbegli njegove štetne efekte a dobili vitamine i minerale poput kalcijuma i kalijuma.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)