Zanimljivosti

PRODAJE SE KUĆA U KOJOJ JE PREMINULA PRVA TRAMPOVA ŽENA! U njoj zatečeni bizarni prizori, agenti otkrili: Tapete su od smaragda! (FOTO)

Deca pokojne prve supruge bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za luksuzno zdanje na Menhetnu traže 26,5 miliona dolara.

18.11.2022 16:01

PRODAJE SE KUĆA U KOJOJ JE PREMINULA PRVA TRAMPOVA ŽENA! U njoj zatečeni bizarni prizori, agenti otkrili: Tapete su od smaragda! (FOTO)
Foto: Tanjug-AP

Četiri meseca nakon smrti Ivane Tramp, prve supruge američkog milijardera i bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, na prodaju je ponuđena njena raskošna kuća od 810 kvadrata, smeštena na Menhetnu.

Njena deca Erik, Ivanka i Donald Tramp Džunior traže 26,5 miliona dolara za tu nekretninu i ravnopravno će podeliti novac od prodaje raskošnog doma njihove majke.

U pitanju je vila koju je Ivana kupila za 2,5 miliona dolara 1992. godine nakon razvoda od Donalda Trampa, a koju je ona preuredila po svom ukusu.

 

 

 

 

 

Smaragdne tapete

Kako piše Vol strit džornal, kuća se prodaje zajedno s crvenim plišanim nameštajem i dekorom u leopard printu koji je Ivana obožavala. Skupocene slike sa zidova, kao što je delo Salvadora Dalija, njena deca su već podelila i prenela ih u svoje kuće. 

Vila raspolaže s nekoliko raskošnih kupatila, podovi su od ružičastog mermera, sobe su ukrašene pozlatom, zlatnim instrumentima, luksuznim tepisima i kaminima. Na stepeništu se nalazi renesansna bašta koju je Ivana posebno volela.

Najpoznatija je ipak njena spavaća soba i krevet s kitnjastim s baldahinom na kom je pozirala za naslovnu stranu Voga 1990. godine. 

- Moja mama je obožavala tu kuću. Bila je baš po njenom ukusu - rekao je Ivanin sin Erik. 

Jedna od soba za zabavu ukrašena je smaradgnim tapetama i zlatnim ukrasima i, kako je Ivana svojevremeno istakla u svojoj knjizi "Uspon Trampa" iz 2017, u takvoj sobi bi "živeo i Luj XVI da je imao novca." 

 

 

 

Previsoka cena

Agenti za nekretnine procenili su da je cena malo previsoka za to zdanje, ali je to u skladu s tradicijom Trampovih koji se nadaju da će njihovo ime biti mamac za potencijalne kupce.

- Po mojoj proceni realna cena je 17, 18 miliona dolara. Treba uzeti u obzir da je kući neophodno temeljno renoviranje i da se napravi jedna velika, ozbiljna kuhinja umesto dve manje kakve sada postoje. To je njoj verovatno odgovaralo s obzirom na to da joj je poslednji obrok bila supa koju joj je donela njena domaćica - rekao je agent.

On je naglasio da to što je Ivana stradala u toj kući verovatno dodatno uticati na umanjenje cene. 

Podsetimo, Ivana Tramp je preminula 14. jula 2022. od posledica pada niz stepenice. Imala je teške unutrašnje povrede pa je njujorška ekipa Hitne pomoći mogla samo da konstatuje njenu smrt. Ivana je bila prva žena Donalda Trampa i u braku su bili 15 godina.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)