Feng shui

JESENJI feng šui saveti: Pripremite dom ZA NOVO GODIŠNJE DOBA

Ukoliko želite da uskladite energiju svog doma sa predstojećim godišnjim dobom, predstavljamo vam savete koji će vam u tome pomoći.

11.08.2022 15:30

JESENJI feng šui saveti: Pripremite dom ZA NOVO GODIŠNJE DOBA
FOTO: shutterstock.com

Svako godišnje doba predstavlja priliku da počnete iznova i uđete u novu fazu u vašem životu. Jesen je sezona ubiranja plodova svega što ste ove godine posadili u svom životu. Ona takođe predstavlja usporavanje tempa da biste se mogli odmoriti i napuniti baterije. Portal Srećna Republika vam donosi 10 Feng šui saveta za jesen koji će vam pomoći da resetujete svoj dom i svoj život!

1. Očistite nered

Jesen je vreme kada se spremamo da provedemo više vremena u zatvorenom prostoru, što znači da je odlično vreme da očistite nered koji ste izbegavali tokom užurbanih letnjih meseci! Stvari imaju tendenciju da se gomilaju tokom prolećnih i letnjih meseci, ali je krajnje vreme da se rešite starog kako biste bili spremni da posadite nešto novo!

2. Otvorite prozore i podignite roletne da unesete svežu energiju

Ako ste celo leto imali uključen klima uređaj, jesen je odlično vreme da očistite ustajali vazduh u vašem domu. Sunce i svež vazduh čiste ustajali Chi i osvežiće ceo vaš dom. Otvorite prozore dok čistite da biste dobili dodatnu energiju! Ovo je takođe odlično vreme da zamenite filtere za vazduh u vašem domu kako biste održali protok dobre energije!

3. Povedite računa i o eksterijeru

Očistite paučinu sa baštenskog nameštaja, pokupite opalo, očistite oluke i orežite sve biljke ili žbunje kojima je to potrebno. Ovo će očistiti ustajali Chi i pomoći vam da napredujete u životu!

4. Ušuškajte svoj dom

Dani postaju kraći i hladniji, što znači mnogo više tople i prijatne energije u vašem domu! Zamenite svoj kućni dekor za toplije, zemljane boje. Zamenite svoju posteljinu za udobnije, toplije opcije. I promenite svoju garderobu, ukoliko je odlažete na sezonskom nivou! Pripremite svoj dom i svoj život za mesece hibernacije!

5. Osvežite ulazna vrata

Vaša ulazna vrata su mesto gde sveža životna energija ulazi u vaš dom. Takođe je to staza po kojoj će vas sreća naći! Osvežavanje ulaznih vrata na početku svakog godišnjeg doba je izuzetno važno za ulazak nove energije u vaš život! Očistite trem, operite ulazna vrata, nabavite novi otirač i dodajte jesenji venac da ga ukrasite! Takođe možete da zamenite svoje letnje biljke za jesenje ili dodate dekor koji asocira na žetvu.

6. Očistite frižider i kuhinjske elemente

Bajate namirnice ili hrana kojoj je istekao rok trajanja predstavlja zaglavljenu energiju u vašem zdravlju! Jesen je odlično vreme da pretresete ostavu i frižider. Očistite svu staru hranu i reorganizujte je! Ovo će poboljšati vaše zdravlje i zdravlje vaše porodice, ali i pripremiti vašu kuhinju za nastupajuće godišnje doba!

7. Dodajte više osvetljenja

Kako dani postaju kraći, a dnevna svetlost jenjava, važnije je nego ikada da energija u vašem domu bude visoka, a opet prijatna! Dodajte još lampi u radne prostorije, zajedničke stambene prostore i svoju kuhinju da biste povećali svoju energiju tokom jesenjih i zimskih meseci. Dodavanjem lampi ćete dobiti više topline i vatrene energije, što će održati vašu energiju visokom, a vaš dom toplim i prijatnim. Obavezno sklonite zavese i tokom sunčanih dana, posebno ako počnete da se osećate depresivno ili uznemireno.

8. Dodajte boje i simbole žetve

Žetva je vreme ubiranja svih nagrada za naporan rad koji ste uložili tokom proleća i leta. Koristite tople boje u svom dekoru - narandžaste, žute, prigušene crvene i smeđe. Možete čak i da napravite jesenji ukras za vaš sto ili kuhinju, pun bundeva, kukuruza, opalog lišća, jabuka i suvog cveća kako biste predstavljali bogatu žetvu za vašu porodicu! Bundeve predstavljaju sreću i obilje u Feng Shui-ju, pa ih dodajte i ispred svojih ulaznih vrata!

9. Energetski očistite dom

Energetsko čišćenje životnog prostora je posebno važno kada se menjaju godišnja doba. Ne samo da čisti energiju vašeg doma i ličnu auru, već menja i jonizaciju vazduha u vašem domu! Ukoliko ne obavljate redovno energetsko pročišćavanje doma, početak novog godišnjeg doba je odlično vreme da to počnete da praktikujete. U Feng Shui-ju je energetsko čišćenje vašeg prostora pred jesen od posebne važnosti, kako biste napravili mesta za nešto novo, piše portal peacelovefengshui.com.

10. Jesen se vezuje za energiju metala

Metalne oblasti vašeg doma su: zona dece i kreativnost kao i zona putovanja i korisnih ljudi. Osvežavanje ovih delova vašeg doma može biti od velike pomoći u jesen. Osvežavanje zone dece i kreativnosti u vašem domu će pomoći da oplemenite tu energiju, stvarajući prostor za kreativnije projekte i inspiraciju. Takođe će vam pomoći da se vaša deca lakše priviknu na jesen.

Osvežavanje oblasti putovanja i korisnih ljudi uklanja ustajalu energiju u vašoj zoni vezanoj za poslovna i turistička putovanja i otvara prostor korisnim ljudima da uđu u vaš život! Očistite nered u ovim oblastima, pomerite nameštaj i otvorite zavese i prozore! Takođe se posvetite brisanju prašine, metenju ili usisavanju ovih područja, kako biste uklonili staru energiju i napravili mesta za novi Chi!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)