Dozovite sreću

BLAGOSTANJE UZ FENG ŠUI VEŠTINU: Pažljivo odabrane boje, biljke i simboli donose napredak

Donosimo vam nekoliko saveta šta i gde treba držati u kući kako biste prizvali pozitivnu energiju u svoj dom

10.02.2022 12:00

BLAGOSTANJE UZ FENG ŠUI VEŠTINU: Pažljivo odabrane boje, biljke i simboli donose napredak
Pixabay

Dobri poznavaoci kineske drevne veštine Feng Šui kažu da kao aktivatore dobre energije treba koristiti boje, biljke i simbole.

Pozitivnu energiju novca donose biljke i cveće, ali treba biti pažljiv prilikom odabira. Kaktusi i biljke sa šiljastim plodovima, nisu pogodne. Blagostanje donose krasulja i drvo pomorandže.  Ali čim biljke počnu da venu – zamenite ih, jer štete domu i svima koji u njemu žive. Možete postaviti i ogledala tako da se biljke ogledaju u njima i stvaraju efekat bašte. Ipak, ogledala i biljke ne stavljajte u spavaće sobe.

YouTube/printscreen

Blagostanje donosi drvo narandže ili krasulja

 

Bogatstvo u domu privlače i akvarijumi sa ribicama. Treba ih držati u grupi od devet komada, od kojih jedna treba da bude crna.

Fontane ne samo da će lepo izgledati u vašem domu, već su po saznanjima kineske drevne veštine pogodne za privlačenje bogatstva. Najbolje ih je držati u sektoru novca, u jugoistočnom delu ili u sektoru karijere na severu. Nikako ih ne stavljajte s desne strane ulaznih vrata jer će uz novac doneti i vanbračne veze i seksualne skandale.

Pixabay

U stanu je dobro imati akvarijum ili fontanu

 

Svoj stan opremite i Feng Šui simboli koji su odgovorni za bogatstvo. Jedan od tih simbola je tronoga žaba. Dobro ih je držati u grupama od tri ili šest i to po mogućstvu na podu. I gledajte da to budu neupadljivi delovi sobe, koji ne privlače puno pažnje. Ove žabice nisu poželjne u spavaćoj sobi, kuhinji i kupatilu.

Pixabay

Tronoga žaba je jedan od feng šui simbola

 

Takođe, možete devet novčića okačiti iznad ulaznih vrata ili ih zalepiti s donje strane tepiha. Tri novčića vezana crvenim koncem možete držati i u tašni ili novčaniku. I ne zaboravite, da crveni novčanik donosi sreću.

Komentari (0)