Za mesto u ćošku

BILJKA KOJA PODSTIČE DOBRU ENERGIJU U KUĆI: Evo gde treba da stoji da bi se privuklo bogatstvo

U uglu na severu donosi prosperitet, a u južnom podstiče razmišljanje

29.12.2021 13:20

BILJKA KOJA PODSTIČE DOBRU ENERGIJU U KUĆI: Evo gde treba da stoji da bi se privuklo bogatstvo
unsplash.com

Nekada nije bilo kuće koja nije imala fikus, biljku širokih tamnozelenih listova koja je, prema Feng Šui, filozofiji, veoma delotvorna.

Fikus potiče iz porodice kaučuka a njegovo prirodno stanište je Južna Azija, odnosno Indija i ostrvo Java.

Ova biljka simbolizuje obilje, sreću i bogatstvo i pomaže u protoku dobre energije. Pored toga, postoji i njena praktična uloga a to je da čisti vazduh od raznih zagađenja koja nas okružuju, kao što je formaldehid, hemikalija koje najviše ima u zatvorenom prostoru.

Prema Feng Šui učenju, fikus treba da stoji u nekom ćošku kuće kako bi ublažio oštre ivice. Ako želite da podstaknete bogatstvo, onda je potrebno da pronađete mesto u stanu koje će to da podstakne.

Ako bude stajao u ćošku na južnoj strani, podstaći će razmišljanje, ublažiti agresiju i donošenje lakomislenih odluka.

Evo i kako ćete ga pronaći. Stanite u centar i pronađite gde je severna strana. U ćošku na toj strani postavite fikus, vodeći računa da biljka ima dosta  prirodnog svetla, ali ne direktnog.

unsplash.com

Ova biljka je dobra i zašto što prečišćava vazduh u stanu

 

Vodite računa i da ga redovno zalivate i prehranjujete. Ako ga budete previše zalivali, listovi će požuteti i ubrzo otpasti. Prehranjivati ga treba od aprila do septembra, tečnim đubrivom.

Inače, fikus ne voli da se premešta, pa ga uvek držite na istom mestu, nemojte ga premeštati.

Ukoliko se neko upravo uselio u nov stan ili kancelariju, onda je dobro da mu poklonite fikus i na taj način poželite sreću.

Uz pravilnu negu, životni vek ove biljke je oko 20 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)