Feng shui

PRIZOVITE SREĆU: Veliko prolećno čišćenje po feng šuiju

Očistite svoj životni prostor: Feng šui saveti kojim ćete dobiti željenu energiju

12.03.2022 15:06

PRIZOVITE SREĆU: Veliko prolećno čišćenje po feng šuiju
pexels.com

Prolećno čišćenje je dobro vreme da uklonite prašinu i prljavštinu iz vašeg doma. Sređivanje doma je način da dočekate novu sezonu. Međutim, samo uklanjanje prljavštine nije jedini način da unesete proleće u svoj dom. Primena feng šuija na vaše unutrašnje i spoljašnje prostore može pomoći u stvaranju novog osećaja smirenosti i ravnoteže.

Feng šui treba da pomogne da unesemo "či", "životnu energiju", u naše domove. Ova energija donosi pozitivnost u svim aspektima našeg života, kao što su bogatstvo i ljubavni odnosi. Na ovu energiju može uticati stanje naših životnih prostora. Pretrpan i prljav životni prostor dovodi do blokiranja "či energije".

Evo nekoliko načina na koje možete da ugradite feng šui u svoje unutrašnje i spoljašnje prostore.

Očistite i minimizirajte svoj unutrašnji prostor

pexels.com

Ponekada je manje zapravo više

Stanje naših životnih prostora je odraz naših života. Tako i raščišćavanje našeg unutrašnjeg prostora pomaže da razbistrimo naše umove. Feng šui primorava da vodimo računa o načinu na koji brinemo o svom domu i uređujemo ga. Ovo nam može pomoći da budemo svesni i u drugim oblastima našeg života.

Očistite kuhinju

Stanje vašeg zdravlja može imati jaku vezu sa stanjem vaše kuhinje. Ako je vaša kuhinja puna nepotrebnih ili nezdravih stvari, vaše zdravlje je verovatno nezdravo i potrebna mu je bolja energija. Raščišćavanje kuhinje je odličan način da započnete zdraviji način života. Sakupite sve predmete u svojoj kuhinji i oslobodite se svih sprava koje više ne koristite ili hrane kojoj je istekao rok trajanja. Još više poboljšajte energiju u vašoj kuhinji unosom biljaka u saksiji, kao što su biljke koje čiste vazduh ili začinsko bilje.

Operite i otvorite prozore

Prozori su važan deo feng šuija. Prozori se smatraju očima onih koji žive u kući. Prljavi prozori dovode do nejasne percepcije sveta ili nemogućnosti da se svet jasno vidi. Oni su takođe ključ za ispuštanje loše energije i puštanje dobre energije. Pranje prozora i zavesa može napraviti ogromnu razliku u protoku energije u vašem domu.

Simetrija i balans vaše spavaće sobe

pexels.com

 

Najveći deo prolećnog čišćenja obično je u većim, zajedničkim prostorijama kao što su kuhinja i dnevna soba, ali spavaća soba je jednako važna. Spavaća soba je važan i intiman prostor. Feng šui predlaže da krevet uredite tako da vidite vrata, ali ne direktno ispred njih. Stvaranje ravnoteže i simetrije je takođe važno. Iste lampe i noćni ormarići treba da budu sa obe strane kreveta.

Očistite ormare

Loša energija se krije i na skrivenim mestima. Raščišćavanje ormara može pomoći da svaka loša i ustajala energija izađe van. Pravljenje prostora u svom ormanu takođe vam pomaže da napravite prostor u svom životu za više pozitivne energije.

Unesite spoljašnjost

pexels.com

 

Biljke su odličan način da unesete živu energiju u svoj dom. Uključivanje živih bića kao što su biljke pomaže u stvaranju živahnije energije u vašem domu. Biljke u zatvorenom takođe mogu pomoći u filtriranju vazduha kako bi se obezbedio čistiji, prozračniji vazduh.

Napravite uravnotežen spoljašnji prostor

Često govorimo o vežbanju u našim domovima, ali je takođe važno korišćenje feng šuija na otvorenim površinama. Vežbanje feng šuija na otvorenim prostorima oko našeg doma pomaže da se uverimo da smo okruženi "či energijom".

Donesite balans na svoj ulaz

pexels.com

 

Kuhinja i ulaz u vaš dom su snažno povezani sa vašim zdravljem. Ulaz u vaš dom je prvi pokazatelj energije u vašem domu. Sve, od boje do pravca vaših ulaznih vrata, moglo bi da utiče na "či" vašeg doma. Iako to možda nije jedini faktor koji određuje energiju vašeg doma, važno je održavati ulaz bez nereda i uravnotežen.

Smanjite spoljni nameštaj

Nameštaj na otvorenom treba svesti na minimum. Raščišćavanje spoljašnjeg prostora pomaže u balansiranju unutrašnjeg prostora. Ključ za spoljni nameštaj je da ih koristite za stvaranje prostora. Koristite baštenske stolice da uokvirite prostor koji bi bio opuštajući za ljude koji sede. Postavite stolice i stolove tako da svi imaju pogled na baštu.

Pažljivo birajte boje

Feng šui se ne odnosi samo na raspored i prostor. U feng šuiju, određene boje mogu doneti određenu sreću ili bogatstvo u različitim oblastima vašeg života. Odaberite prave boje kako biste poboljšali energiju vašeg doma. Mnogi ljudi možda više razmišljaju o bojama unutrašnjosti svog doma nego spolja. Međutim, boje koje su izvan vašeg doma mogu uticati na protok energije. Prema feng šuiju, crvena se smatra dobrom za sreću, tako da bi farbanje vašeg poštanskog sandučeta ili ograde u crveno moglo pomoći u bogatstvu. Boje vaših biljaka takođe treba uzeti u obzir. Sadnja plavog ili ljubičastog cveća tako može pomoći u bogatstvu, dok belo, crveno i roze cveće može pomoći u romantici i ljubavi.

Uključite vodu i drvo

YouTube/printscreen

 

Ovi elementi u feng šuiju su dobri za donošenje pozitivne energije. Voda pomaže da unesete smirenost i ravnotežu u emocije. Pokušajte da ugradite ovaj element tako što ćete postaviti malu fontanu u svoju baštu ili na ulaz u vaš dom. Drvo je još jedan element koji vam može pomoći da postignete "či" na otvorenom. Drvo pomaže u kreativnosti i rastu. Dobar način da ugradite ovaj element u svoje dvorište ili baštu je da koristite drveni nameštaj na otvorenom umesto plastičnog ili metalnog nameštaja.

Napravite nežne krivine

Umesto dugih pravih linija, idealno je uključivanje blagih krivina. Redizajniranje ravnih staza i ivica u krivine može doneti bolju ravnotežu i energiju spoljašnjosti vašeg doma. Ako nemate fleksibilnost da redizajnirate šetališta, drugi način da napravite krivine je da koristite skulpture ili biljke da razbijete izgled dugih linija i ivice. Izaberite spoljašnje skulpture i ukrase koji su zaobljenije i izbegavajte zašiljene ivice.

Napredak, ne savršenstvo

Postizanje savršenog doma prema feng šui praksama može biti zastrašujuće i verovatno nemoguće. Međutim, dodavanje bilo kojeg od ovih elemenata u vaš dom može pomoći da donesete pozitivnu energiju i ravnotežu. Prolećno čišćenje je proces i vežbanje feng šuija zahteva upravo to - praksu.

 


 

 

Komentari (0)