VERANDA DOBRIH VIBRACIJA

DOBRA ENERGIJA ZA DOBAR POČETAK GODINE: Uredite terasu ili baštu uz 6 zlatnih Feng Shui pravila!

Ispratite ova drevna kineska pravila uređenja i uživajte u potpunom zenu u toplini vašeg doma.

03.01.2022 14:14

DOBRA ENERGIJA ZA DOBAR POČETAK GODINE: Uredite terasu ili baštu uz 6 zlatnih Feng Shui pravila!
unsplash.com

Postoji mnoštvo ideja inspirisanih Feng Shui-jem koje vam pomažu da udahnete novi život vašem balkonu, krovnoj terasi, bašti ili bilo kom drugom otvorenom prostoru. Portal Srećna Republika vam donosi pregršt saveta koji će ulepšati vaš dom i učiniti da kroz njega struji samo pozitivna energija.

1. Napravite malo prostora i reda

Podrazumeva se da či, dobra energija, putuje bolje kada nema prepreka na putu. Očistite sav nepotreban nered, razmaknite svoj nameštaj, pospremite sve sa poda i izbacite uvelo cveće. Ukratko, očistite svoj prostor tako da bude prijatan, udoban i ispunjen dobrom energijom. Biće to vaša mirna luka nakon dugog radnog dana.

2. Roštilj stavite na jug

Da bi Jin i Jang mogli da rade najbolje zajedno, svaki od pet elemenata, vatra, zemlja, metal, voda i drvo, trebalo bi da budu smešteni u svaku od devet Feng Shui zona, u skladu sa tačkama kompasa. Roštilj, koji predstavlja vatru, stoga treba da bude na jugu. Pošto je vatra prosperitetna i povezana sa dinamikom, stavljanjem na pravo mesto osiguraćete da vaše žurke i okupljanja uvek budu legendarni i da se prepričavaju jako dugo u vašem krugu prijatelja.

3. Postavite vodenu površinu na severu

Prema Feng Shui-ju, malo kupalište za ptice ili fontana, po mogućstvu sa tekućom vodom, postavljeni na severu, doneće prosperitet vašoj terasi. Budući da zvuk tekuće vode pomaže da opustite um, stanovnici grada pod stresom bi ovaj savet trebalo da uzmu u obzir.

4. Napunite balkon cvećem i biljkama

U jugoistočnom i istočnom delu terase treba da dominira drvo. Ono je simbol obilja i zdravlja, stoga napravite zidove od biljaka, unesite bambus, opremite terasu drvenim nameštajem i generalno, uključite što je više moguće prirode u ovaj deo vašeg životnog prostora, savetuje francuski Vog

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MyDomaine (@mydomaine)

Kada su u pitanju cveće i biljke jarkih boja, njihov miris je koristan za vaše blagostanje i preplaviće vašu terasu dobrom energijom, posebno kada su na pravom mestu. Sve narandžaste, crvene i ljubičaste biljke, uključujući jorgovan i geranijum, treba postaviti na jug, dok crno-plavo cveće poput lavande i nezaboravka ide na sever. Cveće bele boje, poput azaleja, pripadaju severozapadnom i zapadnom delu terase, dok roze, bež i svetlo žuti tonovi, poput onih u letnjem jorgovanu, caruju severoistokom i jugozapadom.

5. Izaberite okrugli sto

Isto važi i za saksije za cveće, jer meke i okrugle linije donose spokoj u okruženje, dok oštre linije imaju veze sa nesigurnošću. Ovo isto se odnosi i na ogledala u stanu ili na terasi, okrugli i zaobljeni elementi su poželjniji po Feng Shui filozofiji.

6. Uključite metalne elemente

Bilo da se radi o nameštaju, saksijama ili zvončićima, metalu pripada severozapad i zapad. Njegovo pozicioniranje stimuliše njegovu moć nad budućnošću i vašim projektima i pretvoriće vašu oazu u kreativni prostor koji podstiče ambicije.

 

Komentari (0)