Tetka Saveta

SJAJAN TRIK da spasite tepih upropašćen od nameštaja

Svaka domaćica se bar jednom susrela sa velikim razočarenjem kada je prilikom većeg spremanja stana, pomerala nameštaj i videla njegove tragove po tepihu. Imamo trajno rešenje za vas, uz pomoć jednog, jednostavnog trika.

01.04.2022 11:09

SJAJAN TRIK da spasite tepih upropašćen od nameštaja
pexels.com

Svi smo se bar jednom susreli sa nekim problemom koji traje godinama kada je čišćenje doma u pitanju i za koji nismo mogli, bar ne tako brzo pronaći neko rešenje. Ipak ako ste ekspert za čišćenje ne treba vam mnogo vremena da identifikujete problem koji godinama raste. Neko voli da eksperimentiše, neko na druge načine dolazi do rešenja.

Međutim, ono što je otkrio jedan profesionalac, vredno je svake pohvale i divljenja. On je uspeo da za samo 15 sekunde ukloni udubljenja na tepihu nastala dugotrajnim statičnim nameštajem koji se nije godinama pomerao. I vama to može poći za rukom iako niste stručnjak.

Brendon Plešek je treća generacija u porodici domara i poslom čišćenja bave se gotovo 40 godina. Na svojoj Tiktok platformi ovaj stručnjak rado deli sa svojim pratiocima savete kako da ljudi očiste svoj dom i kako uopšte da prebrode strah od čišćenja.

 

 

 

Na snimku se vidi kako pokazuje velika udubljenja od nameštaja koji godinama tu stoji. Iako je tepih na drugim mestima bio u odličnom stanju tu gde je bo fiksiran nameštaj, plavi plišani tepih je bio spljošten. Prošavši rukom po tepihu pokazao je kolliko su vlakna zbijena i prvi korak u procesu bio je da ih olabavi. To je učinio pomoću pegle i vlažnog peškira. Na udubljena mesta stavio je vlažan peškir i držao peglu pod parom nad njim 10 do 15 sekunde.

Ako tepih ima sintetička vlakna ne sme se duže držati jer može doći do oštećenja. Drugi predmet koji mu je poslužio  da završi  ovaj proces bila je viljuška. Učinio je pravu magiju. Na mestu gde je tepih bio pod parom prošao je na već omekšana i olabavljena vlakna. Viljuškom je razdvojio već raštrkana vlakna i tepih je bio kao nov.

Korisnici su ga pitali da li je moguće i sa kockom leda isto to učiniti, na šta se on složio i odgovorio da je to odlična alternativa za koju je samo malo više vremena potrebno od pegle.Led je dobra metoda jer dok se topi stvara vlažnost na tom mestu, pri čemu omogućava da se vlakna razdvoje . Za sve one koji muku muče sa ovim i sličnim problemima, evo rešenja.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)