Zanimljivosti

LEKARI SU MI REKLI DA IMAM JOŠ ŠEST MESECI ŽIVOTA: Voditelj saznao da ima rak u termalnoj fazi, slomila ga je pomisao da ga sinovi neće upamtiti (FOTO)

Voditelj Džoni Irvin progovorio je o bolesti sa kojom se bori već dve godine, a prognoze lekara su poražavajuće.

14.11.2022 16:02

LEKARI SU MI REKLI DA IMAM JOŠ ŠEST MESECI ŽIVOTA: Voditelj saznao da ima rak u termalnoj fazi,  slomila ga je pomisao da ga sinovi neće upamtiti (FOTO)
YouTube/Printscreen

Britanski voditelj Džoni Irvin (48) rastužio je javnost kada je objavio da se bori sa kancerom pluća u terminalnoj fazi. Kako je otkrio, lekari su mu prognozirali svega nekoliko meseci života.

Prve simptome primetio je pre dve godine. Tokom vožnje mu se slošilo i počelo je da mu se muti pred očima. Rešio je da ode na lekarski pregled kako bi video zbog čega mu se to desilo. Saznao je vesti na koje nije bio spreman.

- U roku od nedelju dana saopštili su mi da imam još šest meseci života. Morao sam da odem kući i da kažem svojoj ženi, koja je tada čuvala naše tek rođene blizance, da će ostati sama. To je bilo poražavajuće. Sve što sam mogao da uradim jeste da joj se izvinim. Osećao sam se odgovornim za to što se dešava - započeo je voditelj svoju priču za britanski magazin Hello.

O svojoj bolesti nije želeo javno da govori. Ipak, sada je promenio odluku i ispričao je sa čime se sve bori od trenutka kada je dobio dijagnozu. Priznao je da mu je ona srušila ceo svet.

Sada je došlo do tačke kada se osećam kao da imam neku prljavu tajnu, kao da imam nevidljivi teret na leđima. Nadam se da ću uklanjanjem tog tereta inspirisati ljude koji su u istoj situaciji, kojima su dani odbrojani, da iskoriste svaki trenutak na najbolji način. Želim da im pomognem da vide kako mogu da žive dobar život, čak i ako umiru. Jednog dana, ovo će me sustići, ali činim sve što mogu da taj dan dođe što kasnije. Dugujem to mojoj ženi i sinovima. Neki ljudi u mojoj situaciji imaju liste želja, ali ja samo želim da uradimo što više kao porodica - otvorio je dušu Irvin.

Iako prognoze lekara nisu na njegovoj strani, on se trudi da vreme koje ima posveti svojoj porodici i uživa u svakom trenutku više nego ikada.

- Postavljam male ciljeve, stvari zbog kojih želim još da budem ovde. Stekao sam naviku da govorim sebi da ne planiram unapred jer možda neću biti dovoljno dobro da to realizujem. Ali sada želim da pravim planove. Želim da pravim uspomene i uhvatim ove trenutke sa svojom porodicom jer je realnost takva da će moji dečaci odrastati, a da neće poznavati svog oca. To mi slama srce - zaključio je on u potresnoj ispovesti.

Voditelj je inače postao izuzetno voljen u Britaniji kroz nekoliko projekata kao što su "I Escaped to the Country", "What's Cooking? From the Sainsbury's Kitchen", "Dispatches", "A Place in the Sun: Home or Away?" i mnoge druge. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)