Zanimljivosti

JEO JE U SKUPIM RESTORANIMA I GLUMIO SRČANI UDAR KAKO BI IZBEGAO PLAĆANJE RAČUNA: Očevici kažu da je to učinio najmanje 20 puta! (FOTO)

Jedan policajac je potvrdio kako je hapsio čoveka čak četiti puta i da je uvek bio nasmejan.

14.10.2023 16:01

JEO JE U SKUPIM RESTORANIMA I GLUMIO SRČANI UDAR KAKO BI IZBEGAO PLAĆANJE RAČUNA: Očevici kažu da je to učinio najmanje 20 puta! (FOTO)
shutterstock

Retkost je čuti da neko u restoranu izbegava plaćanje računa na sve načine, a mnogi misle da to postoji samo u filmovima. Kod pojedinih ljudi, kada ostanu švorc ili su prevaranti po prirodi i to se nažalost dešava. Jedan Litvanac je dokazao da se to ne dešava samo u filmovima već da u stvarnosti nije ništa bolja situacija kada nemate novac ili ste varalica. Pedesetogodišnji čovek uhapšen je čak po 20. put za godinu dana zbog prevara počinjenih na različitim lokacijama u turističkom delu grada Alikantea, prenosi britanski San.

On je, kako se navodi, uživao u hrani i piću, a onda je pred osobljem tog restorana lažirao kako je dobio srčani udar da bi izbegao plaćanje računa.

Ovog puta je potrošio samo 34, 85 evra, a u celu priču ušao je nakon što je pojeo paelju sa morskim plodovima i nakon što je popio dva visikija.

Shutterstock

Čovek je prema rečima osoblja svaki put hteo da izbegne plaćanje računa

Za njega se već naširoko čulo pa je čak dobio i nadimak "gastrodžet", a mediji u Španiji su preneli kako je čovek želeo da ostavi utisak bogatog ruskog turiste koji ne pita za cenu i spreman je da plati koliko god je potrošio i koliko mu je bilo potrebno za skupa jela i pića. 

Jedan od menadžera restorana je otkrio kako je čitava scena bila teatralna i kako se čovek pravio da se onesvestio te pao na pod. Zaposleni u tom restoranu nisu hteli da prepuste stvar slučaju pa su fotografisali čoveka kako bi i svojim drugim kolegama poslali upozorenje isprečili da čovek ponovo počini sličnu prevaru.

Pošto je on odbio da plati dva neizmiren račun osuđen je na 42 dana zatvora. Vlasnici lokala gde je čovek izvodio sve te scene i pretvarao se da je dobio srčani udar, podneće protiv njega kolektivnu tužbu a za to bi najverovatnije mogao da dobije dve godine zatvora. Ipak, policajac koji ga je privodio kaže da je čovek često bio nasmejan. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)