Ostali ljubimci

UKOČILA SE OD STRAHA KADA JE VIDELA NA VRATIMA PUMU: Ono što je životinja uradila potpuno ju je izbezumilo! (VIDEO)

Žena je podelila jedan od zastrašujućih trenutaka u životu, te pokazala visok nivo samokontrole.

25.11.2023 18:03

UKOČILA SE OD STRAHA KADA JE VIDELA NA VRATIMA PUMU: Ono što je životinja uradila potpuno ju je izbezumilo! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/adventureadapt

Nisu retki slučajevi da divlje životinje ušetaju na imanje nekih ljudi, a to su mnogi tiktokeri delili sa pratiocima na svojim profilima. Nesvakidašnje situacije susreta sa divljači većinu su ostavile bez teksta, a mnogi su u tim situacijama pokazali visok nivo pribranosti. 

pexels.com

Susret sa mnogim divljim životinjama može biti zastrašujuć

Još jedan snimak u nizu koji ledi krv u žilama, je poseta pume jednoj kući. Dok je žena boravila u domu sa psom od zastrašujuće scene gde puma odmerava situaciju, delila su je samo staklena vrata. Pas je mirno stajao uz staklo posmatrajući nezvanog gosta, dok je puma pokušavala na sve načine da uđe unutra. Iako je pas pokazivao miroljubivu prirodu, a u opisu snimka je pisalo "Deš samo želi novog prijatelja", žena je pokušala da ostane pribrana, iako je panika "kucala" na vratima.

- Tamo je planinski lav, veliki planinski lav u dvorištu. Želi da pojede mog psa. Deš, Deš vrati se nazad! Deš skloni se, beži, dođi ovamo. O Bože, ne govori... Neću da lažem, ovo je zastrašujuće - vikala je žena u snimku pokušavajući da nagovori psa da dođe kod nje, dok je sa druge strane stakla puma šapom ispipavala teren i pokušavala da uđe.

Strašnu scenu su mnogi komentarisali, poručivši ženi da je mogla da skloni psa sa vrata kada bi spustila telefon i prestala da snima.

 

- Zašto je strašno, je l' on ima ključ od kuće?

- Spusti telefon dole i uzmi Daša.

- Biti uplašen iza zaključanih vrata je ludo.

- Ona je pozvala Daša 24.000 puta i nijednom on nije znao svoje ime

- Tvoj pas je pravi gangster - bili su neki od komentara.

Iako je cela situacija po mnogima bila strašna, većina je ženi zamerila pomalo "nezrelo" ponašanje rekavši da ako je već bezbedna u svojoj kući, mogla je da skloni psa sa pretećeg mesta. Osim toga, poručili su joj da je neumesno snimati takvu jednu scenu ako se osećamo na bilo koji način ugroženi kao i neko iz naše okoline.

Puma ili kuguar pripada sisarima i porodici mačaka, pa je ona po svojoj težini četvrta zajedno sa leopardom, iza tigra, lava i jaguara. Pume su vrlo brzi i moćni predatori i poznati su po velikim skokovima. Mogu skočiti čak pet metara uvis i do 14 metara horizontalno. Iako neki tvrde kako se mogu pripitomiti i sprijateljiti sa ljudima, stručnjaci tvrde da čak i kada odrasta sa ljudima puma je divlja životinja i može biti opasna. U susretu sa njom treba ostati pribran i ne treba pkazivati nikakav refleks, jer ona reaguje na bekstvo.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)