Ostali ljubimci

MEĐU KAMENJEM NA PLAŽI PRIMETIO JE ČUDNO STVORENJE: Odneo ga je kući, šok je usledio kad je počelo da raste! (VIDEO)

Najpre ga je držao u čaši sa slanom vodom, a nakon što se izleglo prebacio ga je u akvarijum.

06.11.2023 10:00

MEĐU KAMENJEM NA PLAŽI PRIMETIO JE ČUDNO STVORENJE: Odneo ga je kući, šok je usledio kad je počelo da raste! (VIDEO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@animalskind

Na društvenim mrežama moguće je videti najrazličitije situacije u kojima se ljudi nađu. Na jednom snimku koji se pojavio na TikToku vidi se mladić koji je šetao plažom. Među kamenjem je primetio čudo stvorenje u opni. Prišao ga je prema suncu, a unutra se video živi embrion koji se pomerao. Bilo mu je žao da ga ostavi na plaži, pa je neobično stvorenje poneo sa sobom kući. 

@animalskind My brother discovered a strange egg at the beach, which hatched into a mysterious creature. He took it home and studied it carefully, and received an unexpected surprise #shark #bambooshark #babyshark #sharkstory #animalrescue #animalskind ♬ nhạc nền - Animals Kind

Mladunče ajkule

Najpre ga je držao u čaši sa slanom vodom, a kako je stvorenje raslo prebacio ga je u veći prostor. U jednom trenutku shvatio je da se stvorenje koprca i pokušava da izađe iz opne, pa ga je uz pomoć makaza oslobodilo.

Maleno zmijoliko stvorenje se praćakalo, pa ga je mladić prebacio u akvarijum. Šok je usledio kad je stvorenje počelo da raste i postajalo je jasno da je u pitanju mladunče ajkule.

Neverovatno je što je ovaj morski sisar osećao da ga je mladić spasao. Svaki put kad bi spustio ruku u akvarijum, ajkulica je dolazila da se pomazi s njim.

- Moj brat je pronašao čudno jaje na plaži sa misterioznim stvorenjem unutra. Odneo ga je kući i pažljivo čuvao, a nakon što se izleglo neobično stvorenje usledilo je neočekivano iznenađenje - stoji u opisu ovog snimka.

Usledili su brojni komentari.
- Misteriozno stvorenje je mladunče bambus ajkule.

- More čuva brojne tajne.

- Zaista neobično, nikad ranije nisam videla jaje od ajkule.

- Nadam se da ti ta ajkula neće odgristi ruku kad poraste.

- Ja se ne bih usudio da tako nešto donesem kući - bili su samo neki od komentara na ovaj post.

Bambus ajkula sa belim pegama je vrsta koja je izuzetno mala u odnosu na ostale morske predatore ove vrste. Naraste do jednog metra u dužinu, spada u noćne vrste i bezopasna za ljude, pa se često drži i kao kućni ljubimac u većem akvarijumu. Ove ajkule se nalaze na koralnim grebenima Tihog okeana i najčešće žive na dnu. Love male ribe i beskičmenjake, imaju male zube koje koriste za hvatanje ili gnječenje plena.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)