Ostali ljubimci

ŠETAO JE KROZ ŠUMU I UOČIO ČUDNO, MALO STVORENJE KOD DRVETA: Sagao se da ga podigne, a onda je ugledao veliku kandžu tik ispred nosa (FOTO+VIDEO)

Čovek je instinktivno reagovao kada je video mladunče u bezizlaznoj situaciji.

16.08.2023 10:00

ŠETAO JE KROZ ŠUMU I UOČIO ČUDNO, MALO STVORENJE KOD DRVETA: Sagao se da ga podigne, a onda je ugledao veliku kandžu tik ispred nosa (FOTO+VIDEO)
Instagram-veganaloha

Mnogi mladunci su nemoćni sami da se brinu o sebi ukoliko se odvoje od mame. Neretko se zalutalo mladunče udalji od majke i naiđe na brojne opasnosti.

Snimak jednog takvog mališana postao je viralan na internetu. Lenjivci su poznati kao izuzetno spore životoinje. Razlog za to je što su njihove noge slabe, a mišići atrofirani, tako da moraju da koriste ruke i snagu gornjeg tela da bi se povukli ka napred. Ipak, mnogi ne znaju da se ove životinje u vodi mogu kretati 3 puta brže. Njihove dugačke ruke ih čine veštim plivačima, a mogu zadržati dah pod vodom i do 40 minuta. 

Njihovo sporo kretanje im pomaže da ostanu neprimećeni od strane grabljivica koje se oslanjaju na vid kako bi lovile. Sporo kretanje im je dovoljna otežavajuća okolnost i kada pokušavaju da se kreću napred, a tek ukoliko bi morali da se recimo vrate dole sa drveta na koje su se tek popeli, to bi u njihovom slučaju verovatno trajalo kao večnost. Jedan mališan imao je tu nesreću da padne sa mame lenjivca koja ga je držala i pela se na drvo. Majka je očajno gledala na mladunče koje je bezuspešno pokušavalo da se samo popne uz drvo, bez mnogo uspeha, a onda je naišao spasilac.

Čovek koji je fotografisao i snimao dokumentarce o životinjama slučajno se zatekao na licu mesta i primetio kako mladunče uplašeno pokušava da se uzvere uz drvo, ali prilično bezuspešno. Čovek ga je uhvatio i dao njegovoj mami koja ga je prigrlila u zagrljaj, ali to nije bilo sve. Ova mama lenjivac kao da je želela da zahvali čoveku koji joj je spasao bebu, pa je rukom krenula oprezno ka njemu. Čovek je uhvatio njenu oštru kandžu koja u neprijateljskom raspoloženju može da bude veoma opasna, međutim, ovom prilikom bila je veoma dobronamerna situacija.

Snimak je samo na Instagramu odbio 278.000 sviđanja, dok su se komentari ređali.

- Ona kaže hvala vam što ste mi spasili bebu, gest ove životinje je fantastičan.

- Ovaj čovek zna kako da ispoštuje životinje, tako da mu i ja ukazujem veliko poštovanje.

- Mnoge životinje imaju veća osećanja nego pojedini ljudi.

- Mame su uvek zahvalne spasiocima njihove dece.

- Lenjivci su jedne od životinja koje su najviše zlostavljane, hvala ovom čoveku na njegovom divnom gestu.

- Uvek je lepo videti da životinje i ljudi mogu da žive u slozi i ljubavi.

- Suze mi idu niz lice zbog gesta zahvalnosti ove mame lenjivca - samo su neki od komentara na objavljenom snimku.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)