Ostali ljubimci

VIDELA JE DA SE U TRAVI NEŠTO MRDA I ODLUČILA DA VIDI ŠTA JE: Kada je prišla ugledala je neobično biće, a onda je nešto sa stabla počelo da se spušta ka njoj! (VIDEO)

Jedan TikTok snimak privukao je veliku pažnju širom sveta i pokazao da je majčinski instinkt jači od svega.

24.05.2023 20:01

VIDELA JE DA SE U TRAVI NEŠTO MRDA I ODLUČILA DA VIDI ŠTA JE: Kada je prišla ugledala je neobično biće, a onda je nešto sa stabla počelo da se spušta ka njoj! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/kushon018

Da li ste nekada prisustvovali sceni kako majka bilo koje vrste životinje brine o svojim mladuncima? Bez obzira na to što se radi o životinjama, njihova ljubav i briga jednako su velike kao i kod ljudi. Pojedinci bi rekli možda čak i veće. 

To je dokazala jedna ženka lenjivca, životinje poznate po tome što se veoma teško kreće zbog atrofiranih mišića, ali koja uprkos tome nije odustala od svog mladunčeta. Naime, na snimku koji se pojavio na TikToku, a kojim je zabeleženo kako je beba lenjivac očigledno ispala majci iz naručja dok se ona držala za stablo, vidi se kako se očajna ženka lagano spušta niz drvo ka zemlji ne bi li pomogla mladuncu. U jednom trenutku dogodilo se čudo. 

Naime, jedna žena je prolazeći kroz stanište lenjivaca primetila da se u zemlji nešto mrda i odlučila je da vidi o čemu se radi. Kada je prišla, osećajući pomalo i strah zbog mogućnosti da je u pitanju zmija ili neki drugi gmizavac, ona je imala šta da vidi. Bez mnogo razmišljanja je podigla mladunče, a onda ubrzo potom na stablu ugledala i zabrinutu majku malene životinje. Iako lenjivci gotovo nikada ne prilaze ljudima, reakcija ove majke, koja je pružila gornji ekstremitet ka ženi, jasno govori o tome koliko joj je samo bilo važno da njeno dete ponovo bude sa njom. 

Scena koja je usledila topi i najtvrđa srca.   

Printscreen/TikTok/kushon018

Majka lenjivac se lagano spuštala niz stablo ne bi li došla do svog mladunca

Životinja se jednim gornjim ekstremitetom pridržavala za drvo, dok je drugim nežno i brižljivo preuzela mladunca. Obgrlila ga je rukom, očigledno želeći da ga zaštiti i zadrži pored sebe, a zatim ga je stavila na grudi i na stomak, baš onako kako se i mladunci majmuna pridržavaju za svoje majke. 

Dirljiva scena je obišla društvene mreže, a oduševljeni Tiktokeri su rekli kako je majčinski instikt isti kod svih vrsta i da je neizmerna ljubav između lenjivca i njenog mladunca evidentna.

- Volim lenjivce. Tako su miroljubivi i slatki - 

- Ona je u fazonu: "O, da... to je moje. Hvala!" - 

- Volim životinje, ali me lenjivci potpuno izbezume -

- Zaplakaću -

- Jao... ovo je tako divno! Mama je zaboravila bebu! - komentarisali su korisnici mreže.

Inače, lejivci su sisari poznati po usporenom kretanju i veći deo života provode viseći na drvetu. Iako su jedna od najsporijih životinja, oni i te kako dobro plivaju i snalaze se u vodi. Dobili su ime po sporom metabolizmu i načinu kretanja. To je njihova evoluciona adaptacija s obzirom na to da su biljojedi i da jedu niskoenergetsku hranu poput lišća. Takođe, sporo kretanje koriste kako ih grabljivci ne bi uočili. 

Interesantnog su izgleda jer imaju malu glavu, kratku njušku, male uši i rep, ali velike udove. Žive pretežno u tropskim, kišnim šumama Južne i Centralne Amerike. Prava su atrakcija, naročito za one koji nemaju priliku da ih vide, tako da je ovaj snimak koji je pokupio više od 650.000 sviđanja oduševio mnoge korisnike mreže širom sveta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)