Ostali ljubimci

NA ULICI SAM NAŠAO STVORENJE OD SVEGA 3 CENTIMETRA: Govorili su mi da će uginuti i da ga ostavim ili da će izrasti u ko zna šta, ali evo u šta se pretvorilo! (FOTO/VIDEO)

Džef Longo je naišao na malenu životinju i rešio po svaku cenu da se postara da je neguje kako ne bi uginula.

07.05.2023 10:01

NA ULICI SAM NAŠAO STVORENJE OD SVEGA 3 CENTIMETRA: Govorili su mi da će uginuti i da ga ostavim ili da će izrasti u ko zna šta, ali evo u šta se pretvorilo! (FOTO/VIDEO)
YouTube/printscreen

Mnogima se dešavalo da u šetnji naiđu na ptice ili životinje koje su ili bolesne ili male i ostavljene na milost i nemilost surove prirode i slučajnih prolaznika. Tako je Džef Longo šetao ulicama Londona kada je naišao na malu životinju na trotoaru. Životinjica je bila veličine svega nekoliko centimetara i izgledalo je da će svakog trenutka uginuti ukoliko ostane sama na ulici. Džef je tako odmah odlučio da joj pomogne. Iako nije znao koje je vrste, odveo ju je kući.

Budući da je bio zatečen veličinom životinje uslikao ju je i postavio snimak na internet. Na dlanu se moglo videti stvorenje koja nije veće od 3 cm, a on je pitao korisnike te društvene mreže šta dalje da radi. Mnogi su mu rekli da životinja nema šanse da preživi, pa je najbolje da ju je i ostavio na ulici, kao i da nema predstavu u šta će izrasti ako je zadrži, ali ovaj momak je rešio da da sve od sebe da ih uveri da greše.

I nije se pokajao.

Tačno je da je ovo stvorenje u početku imalo svega nekoliko centimetra, ali je brzo počelo da raste. Na kraju, zahvaljujući grupi veterinara, Džef je saznao da je u pitanju leteća veverica. Tačnije, u pitanju je bilo mladunče leteće veverice koje je najverovatnije palo sa drveta i da nije bilo Longa ne bi ni ugledalo svetlost dana. 

Sudbina je ipak odlučila da se Džefovi putevi ukrste sa putevima veveričice. 

- Mislio sam u startu da bi mogla da bude veverica, ali se ispostavilo da je u pitanju leteća veverica. Odneo sam je kući i nahranio najmanjom pipetom koju sam našao. I dan danas je kod mene! - pohvalio se Longo.

Džef je pokušao da dočara prirodno stanište leteće veverice, pa ju je smestio u kavez u kom je replika drveta. Životinjica se totalno oporavila i spremna je za nove avanture sa vlasnikom. On je objasnio da je negovao madunče koje je po odrastanju ostalo naviknuto na njega, da je bilo gotovo nemoguće da ga tek tako vrati napolje i prepusti samom sebi, usled čega je odlučio da ga zadrži. Simbolično je svog ljubimca nazvao Biskvits (kekić), verovatno zbog načina hranjenja tokom prvih dana kada ga je i negovao.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)