Kuce

VLASNICI SU IZBACILI PSA NA ULICU, SAMO NEKOLIKO DANA KASNIJE ON JE URADIO NEŠTO NEČUVENO: Svi su zajecali kada su čuli za priču nesrećnog psa (FOTO)

Zlatni retriver prešao j 64 kilometara nazad od porodice koje ga je napustila.

03.05.2023 13:01

VLASNICI SU IZBACILI PSA NA ULICU, SAMO NEKOLIKO DANA KASNIJE ON JE URADIO NEŠTO NEČUVENO: Svi su zajecali kada su čuli za priču nesrećnog psa (FOTO)
Pixabay.com

O vernosti pasa ne treba mnogo govoriti, opšte je poznato da su bezuslovno predani svojim vlasnicima. Njihova ljubav prema čoveku bila je večita inspiracija za knjige i filmove. Svako ko je gledao "Hačika" sigurno je isplakao more suza gledajući priču o vernosti psa prema vlasniku čak i kada je on preminuo. Hačiko nije odustao od čekanja na svog voljenog gazdu i to je trajalo godinama. 

Ovakve priče ne dešavaju se samo na filmu. Svako ko ima kućnog ljubimca zna kakav je osećaj kada se vrate kući sa posla a njihov krznati prijatelj ga dočeka pun radosti i ljubavi. Međutim, nemaju svi psi sreću da budu okruženi pažnjom voljenih ljudi.

Upravo priča o jednom takvom psu ponovo je obišla svet. Pas za spasavanje pobegao je svojim novim vlasnicima i prešao je 64 kilometara nazad do porodice koja ga je napustila, tvrdi se. Kuper, retriver, bio je u bekstvu je 27 dana dok je išao severno od Danganona, okrug Tajron, do Tobermora, okrug Londonderi, nazad do svojih prvobitnih vlasnika.

Humanitarna organizacija "Izgubljene šape" tvrdi da ga je pseći „instinkt“ vodio kući i da je noću bez pomoći ljudi prešao 64 kilometara kroz šume i glavne puteve. Ali novi vlasnik psa Najdžel Fleming, fotograf iz Danganona, rekao je da "nije mogao da veruje" da je Kuper sada kod kuće nakon što je "nestao u trenu" početkom aprila.

Gospodin Fleming je psa usvojio iz odgajivačnice jer je mislio da će Kuper biti 'dobro društvo' za njegovu zlatnu retriverku Moli.

pexels.com

Zlatni retriver prošao je dug put dok se vratio svom novom vlasniku

- Sedim ovde i gledam u njega i ne mogu da verujem da je kod kuće. To je bila katastrofa. Jadni "dečak" nije imao pojma gde je i bio je na vetru. Pokušao sam da ga jurim, ali on je nestao za tren pa je onda potraga bila u toku. Čak i kada je nestao, moja vera u čovečanstvo je vraćena zahvaljujući neverovatnoj pomoći koja mi je ponuđena, a danas sa njim pored mene i sa Moli, nemam reči da objasnim zahvalnost Ja osećam - rekao je gospod Fleming za Dejli Mejl.

Rekao je i da je Kuper sada "bezbedan" i da jede male obroke da bi skupio snagu i vratio kilažu.

- Kuper je pametan dečko. Instinkt ga je vratio na mesto koje mu je bilo poznato. Kako je to uradio, nikada nećemo saznati - rekli su iz spasilačke službe.

 

 

- To je bilo 1. aprila a pas je pronađen 26. aprila i konačno je vraćen kući. Bio sam odlučan da ne odustajem i uz pomoć koordinisanih pretraga, društvenih mreža na kraju su me doveli do njega - dodaje vlasnik.

Vlasnik se nada da će pas ostati sa njim zauvek i doneo je neke dodatne mere predostrožnosti kako ne bi pas osetio potrebu da krene opet iz kuće.

Posebna zahvalnost je upućena čuvarim pasa iz srednjeg Ulstera koji su bili od velike pomoći tokom celog ovog izazova. Poruke, informacije i posteri kao i reči podrške vratile su psa tamo gde je trebalo. 

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)