Mace

MAČKA JE NA SVET DONELA MAČIĆE i tek posle nekoliko nedelja smo kod jednog otkrili nešto zastrašujuće! Krilo se ispod kapka! (VIDEO)

Neobična životinjica privukla je ogromnu pažnju ljudi na mreži i to s razlogom.

05.04.2023 15:01

MAČKA JE NA SVET DONELA MAČIĆE i tek posle nekoliko nedelja smo kod jednog otkrili nešto zastrašujuće! Krilo se ispod kapka! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/benmesxf8ji

Teško je odlučiti koji ljubimac je omiljeniji ljudima, da li je to pas ili mačka, ali svaki od njih nosi nešto posebno čime može da osvoji srce svog vlasnika. Pas štiti i animira, dok se maca mazi i verna je, zbog čega oni koji ih imaju nikada ne potcenjuju njihovu vrednost. Prilikom kupovine životinje za kuću, a posebno kada je u pitanju udomljavanje, većina vlasnika često ne obrati pažnju baš na svaku sitnicu kod životinje, pa kada prođe neko vreme budu iznenađeni šta su otkrili kod svojih ljubimaca.

Jedna vlasnica je tako pokazala kakvu macu je udomila, ni ne sanjajući šta se krije ispod njenog kapka. A to je otkrila tek posle nekoliko nedelja kada se već vezala za malenu životinju. 

U snimku na TikTok mreži ona je pokazala da maca zapravo ima treće oko! Zumirajući kadar i glavu male životinje, podigla je njen desni kapak i tako pokazala gde se ono zapravo krije. 

Printscreen/TikTok/benmesxf8ji

Vlasnica je otkrila da malo mače ima sakriveno treće oko

Iako deluje pomalo neverovatno, taj defekt nije vidljiv na prvi pogled dok se ne podigne kapak. U opisu snimka koji je objavila vlasnica piše "naša maca ima treće sakriveno oko", a u komentaru je pojašnjeno i odakle je mače. 

- Naša mačka ima bebe i jedno od njih je rođeno s trećim okom. Oni su usvojeni u dom pun ljubavi - piše u opisu objave.

Snimak je pomalo zastrašio ljude na internetu koji su pokušavali da odgonetnu o čemu se radi i da li je snimak autentičan.

@benmesxf8ji

And a beautiful third eye at that! 🧿🧿🧿'Our cat had babies and one of them was born with a third eyeball...they got adopted into a loving home.' ♬ original sound - benzamin

- To je zastrašujuće -

- Malo je strašno, ali slatka je -

- Zanima me kako to funkcioniše, da li treće oko radi? - 

- Fascinantna mutacija... to znači da mačke mogu imati četiri oka? Po dva sa strane - komentarisali su korisnici mreže.

Tiktokeri su sugerisali devojci da mačku odvede što pre kod veterinara kako bi utvrdio o čemu je reč. Pojedinci su naveli kako iza toga stoji nauka i da je stanje poznato kao polikorija. Reč je o patološkom stanju koje karakteriše više od jednog otvora na dužici. Rezultat je smanjena funkcija dužice, ali i zenice, što utiče na fizički izgled oka, ali i vizualizaciju. Polikorija je izuzetno retka i urođeno je stanje, ali se dijagnostikuje tek u odrasloj dobi. Takve ambnormalnosti se ne leče i jedino rešenje jeste hirurška intervencija što zahteva doživotno praćenje oka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)