Ostali ljubimci

SPASLA SAM POVREĐENO ŠTENE U DVORIŠTU, bilo je iznemoglo i jedva je jelo: Zavolela sam ga na prvi pogled, ali sam se sledila kada su mi rekli: "TO NIJE PAS"! (VIDEO)

Meg Aleksandra zatražila je savet na internetu nakon što je kod veterinara dobila uputstvo o zbrinjavanju životinjice koje joj se nimalo nije dopalo.

02.05.2023 20:01

SPASLA SAM POVREĐENO ŠTENE U DVORIŠTU, bilo je iznemoglo i jedva je jelo: Zavolela sam ga na prvi pogled, ali sam se sledila kada su mi rekli: "TO NIJE PAS"! (VIDEO)
TikTok-meg.alexandra88

Meg Aleksandra je žena koja je postala poznata na mrežama nakon jedne stvari koju je učinila, a koju mnogi od nas rade s vremena na vreme. Naime, ona je sređujući dvorište pred najavljeni tornado, kojim pojedina područja Amerike često bivaju zahvaćena, primetila nemoćnu životinjicu u uglu bašte. Pošto je prišla blizu videla je da je u pitanju bespomoćno štene koje, ne samo da je bilo napušteno, već je jedva funkcionisalo zbog mnogobrojnih povreda. Ona je odlučila da ne bude kamenog srca i odmah ga je odnela u kuću kako bi ga zbrinula.

Štene je bilo vidno izgladnelo i promrzlo, pa mu je Meg odmah ponudila mleko, a budući da još nije znalo ni da pije samostalno, ona ga je hranila putem šprica. Mislila je da je štene tamnije boje u predelu repa, ali kada je otišla da ga očisti primetila je da ima ozbiljne povrede i da su ga čak napale i larve. Prvo što je uradila posle hranjenja bilo je i da ugreje, a potom i okupa jadnu životinju. Tek posle toga primetila je da je štene zapravo krem boje, a da njegove rane zahtevaju ozbilnije čišćenje, dezinfekciju, a verovatno i terapiju, pa ga je odvela kod veterinara.

Međutim, ono što joj je veterinar rekao ju je zapanjilo.

@meg.alexandra88 The universe gifted me a baby ✨coyote✨ #wildliferescue #babycoyote ♬ fix you - favsoundds

Meg je jedva dočekala da svoja saznanja podeli i na TikToku i vidi šta njeni pratioci misle o tom saopštenju.

- Veterinar mi je rekao da to uopšte nije štene jer nije u pitanju pas, već kojot. Pošto je reč o divljoj živoptoinji, bilo koje njeno lečenje kod veterinara je zabranjeno. Savetovali su me da ga uopšte ne držim kao ljubimca, zbog same njihove prirode. Veterinar mi je rekao da su kojoti retko odgajani kao ljubimci i da bi njegova prava priroda izbila na videlo kad-tad. Rešila sam da mu po svaku cenu spasem život jer sam se zaljubila u njega na prvi pogled. Sada se dobro oporavlja, počeo je lepo da jede. Sama mu saniram rane na repu i počele su da zarastaju. Neverovatno mi je koliko je umiljat i mio, budući da je divlja životinja - otkrila je Aleksandra, a preneo britanski Ekspres.

Meg je podelila snimke spasavanja malenog kojota, a na poslednjim se vidi koliko se on oporavio i koliko je postao umiljat. Zatražila je savet da li da zadrži kojota kao kućnog ljubimca, ali mišljenja su bila podeljena, budući da je reč o divljoj životinji čiji su najbliži srodnici vuk, lisica i šakal.

- Nikako ne bi smeli da kojota zadržite kao kućnog ljubimca! Šta vi mislite da ste jedini koji ste pokušali da ga pripitomite? Da se kojoti uopšte mogu pripitomiti, oni ne bi bili divlje životinje -

- Tom kojotu je mesto u divljini. Sanirajte mu povrede i što pre ga ostavite gde ste ga i našli. Mama mu je verovatno u blizini -

- Posle ovoliko vremena i s obzirom na to da je bio star tek nekoliko nedelja, očigledno je da se pripitomio, tako da je sada nesposoban za život u divljini. On nikada neće biti poput ostalih i verovatno će ubrzo postati nečiji plen, vodite računa gde ga ostavljate -

- Nikako ga ne ostavljajte kao ljubimca! Njegova prava priroda će kad-tad izaći na videlo, što može imati katastrofalne posledice -

- Čula sam da postoje organizacije za zaštitu kojota koje imaju skloništa za napuštene kojote, možda je najbolje rešenje kod njih da se ostavi - glasili su samo neki od komentara.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)