Zanimljivosti

HOROR KANADSKOG PECAROŠA LEDI KRV U ŽILAMA: Zabacio je udicu ne sluteći šta će se zakačiti, a onda je neman izronila iz vode (VIDEO)

Vrištao je izbezumljen od straha ovaj iskusni ribolovac kad je video morskog predatora i odmah je oslobodio.

04.08.2023 10:00

HOROR KANADSKOG PECAROŠA LEDI KRV U ŽILAMA: Zabacio je udicu ne sluteći šta će se zakačiti, a onda je neman izronila iz vode (VIDEO)
Printscreen Facebook/Rick Austin

Kanadski ribar Rik Ostin strasveni je pecaroš koji koristi svaku priliku da zabaci udicu. Tako je bilo i jednog jutra kada je u svom kanuu isplovio na pučinu ne sluteći šta će mu se dogoditi.

Kako piše Njujork post, Ostin je bio sam u malenom kanu kada se udica zatresla. Odmah je video da je u pitanju krupna riba pa je uključio telefon kako bi snimio hvatanje svog ulova ne sluteći šta će se dogoditi narednih minuta i da će mu život bukvalno visiti o koncu.

Neočekivani ulov

Kako se vidi na snimku, koji je Ostin postavio na društvene mreže, ovaj iskusni ribolovac bori se sa povelikom ribom.

- Oho, ova je prilično velika. Da baš velika - čuje se uzbuđeni Rik koji pokušava da privuče ribu svom kanuu. 

Međutim, kad je riba izronila tik pored malog čamca krv mu se zaledila u žilama. Na udici je bila velika bela ajkula koja je i dalje jela njegov mamac.

- Isus Hrist. Šta je to bilo? - vikao je zaprepašćeni Ostin.

Dok pokušava da manerviše štapom i ostane u čamcu Rik je shvatio da je upecao opasnog morskog predatora s kojim nema šale.

- Ljudi, nagledao sam se svega i svačega, ali ova je ogromna. O Isuse! To je ajkula! Moram je pustiti - čuje se kako vrišti iznenađeni i uplašeni Ostin.

U sekundi je zgrabio ribarski nož za slučaj da ajkula prevrne njegov kanuu. Na sreću, to se nije dogodilo. 
Ostin je oslobodio morskog predatora, riba se nije dugo zadržala u njegovoj blizini. Prema proceni morskih biologa, a na osnovu njegovog snimka, ajkula je bila dugačka gotovo 2, 5 metara i teška oko 113 kilograma. 

Ja bih umro od straha 

Velike bele ajkule nisu neuobičajena pojava iz kanadsku obalu u blizini mesta Nover u Škotskoj gde dolaze na paranje. Međutim, ono što je zbunilo čak i stručnjake je njena veličina, jer nije uobičajeno da se tako veliki primerci pojave u ovom delu okeana. 

Usledili su brojni komentari na mrežana na njegov post.

- Brate, stvarno ti nije trebala ta neman u blizini kajaka.

- Potreban ti je veći čamac ili brod. Ja se ne bih usudio da u kajaku isplovim na pučinu.

- Ne verujem svojim očima šta se dogodilo. Imao si mnogo sreće. Ko zna šta bi se dogodilo da je odlučila da potopi tvoj kajak.

- Iskreno, ja da sam se našao na tvom mestu verovatno bih umro od straha. Svaka ti čast kako si dobro snašao u takvoj opasnoj situaciji.

- Nemoj ovaj snimak ni slučajno da pokazuješ ženi! Vezaće te za krevet i neće ti dozvoliti da ikad više isploviš.

- Neverovatno kako ste ostali pribrani u trenutku! Ja bih verovatno od straha i panike upao u vodu i postao doručak za tu istu ajkulu - bili su samo neki od komentara na njegov post.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)