Zanimljivosti

DVOJICA PRIJATELJA SU PECALA, A ZATIM SE IZ VODE POJAVILA PRAVA NEMAN! Vrisnuli su u čudu, povukla im je čamac zajedno s udicom: Ovako nešto nikad nisu videli! (VIDEO)

Šok pecaroša bio je još intenzivnijim budući da je u pitanju rečni ulov.

06.03.2023 18:02

DVOJICA PRIJATELJA SU PECALA, A ZATIM SE IZ VODE POJAVILA PRAVA NEMAN! Vrisnuli su u čudu, povukla im je čamac zajedno s udicom: Ovako nešto nikad nisu videli! (VIDEO)
Printscreen/Tiktok/yvesbissonsturgeonco/

Bio je to sasvim običan dan za uživanje i pecanje za dvojicu ribara na reci Frejzer u Britanskoj Kolumbiji. I dok su se oblaci nadvijali nad tim malenim ribarskim mestom u Kanadi, najavljujući kišu, udica je kod jednog pecaroša počela da trza, što je značilo da je ulov bio na pomolu. Kako su namotvali udicu na pecaljku, ka njima je počelo da se kreće nešto ogromno.

Pravi rečni gigant prestravio je dvojicu prijatelja, ali su ubrzo shvatili da je u pitanju miroljubilo biće i da im neće nauditi, iako je vuklo čamac i pretilo da ga potopi.

- Pogledjte koliko je velika ova riba. O, Bože, Čarls! Neverovatno! - čuje se u snimku koji je objavljen na TikToku, a koji prikazuje ribu koja se totalno približila čamcu.

Bila je duža od njega, a zasigurno i teža.  

Printscreen/Tiktok/yvesbissonsturgeonco/

Ribar je rekao da je to najveća riba koju je ikada video

Pecaroši su bili izbezumljeni scenom, ne mogavši da veruju šta su ulovili u toj u reci. Snimak je sviđalo 1,3 miliona korisnika, a autor sadržaja u opisu je, između ostalog, naveo i haštag "monstrum", aludirajući na veličinu ribe i njen izgled.

Inače u pitanju je riba iz porodice jesetra, koje se mreste u rečnim ušćima i zalivima, a nastanjuju suptropska i umerena područja, jezera i obale Evroazije i Severne Amerike. Smatraju se najvećim ribama na svetu, a neke mogu dostići dužinu od 5, 5 metara i težinu do 2.000 kilogrma. Neke od njih žive duže od 100 godina, a seksualnu zrelost stiču sa 20 godina. 

- To je masivna jesetra. Dobar ulov -

- Jesetre su veličanstvene zveri -

- Jesetre su starije od dinosaurusa i protivzakonito je loviti ih -

- Biće vam potreban veći čamac - komentarisali su korisnici mreže.

Tiktokeri su izrazili nadu da je riba vraćena u svoje stanište, a pecaroš je pokazao da je ubrzo to i učinio, dokazavši da je verovtno po sredi samo sportski ribolov. On je u narednom videu pikazao da je riba bezbedno vraćena u vodu naglasivši kako je to verovatno najveća riba koju je ikada video, procenivši njenu težinu na više od 260 kilograma.

Odgovorio je svojim pratiocima da je riba stara između 70 i 100 godina, a objasnio je da čitavog života živi na tom mestu, ali da reka nije za plivanje jer je u pitanju brza, hladna i, kako ju je nazvao, "besna" reka.  

- To nije riba, to je prokleti zmaj - zaključio je jedan Tiktoker.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)