Zanimljivosti

ISTRAŽIVALI SU PO ŠUMI, A KADA SU SE PRIBLIŽILI PANJU S TRI STABLA DETEKTOR IM JE POLUDEO: Počeli su mahnito da kopaju i osetili nešto čvrsto, usledio je krik! (VIDEO)

Ni u najluđim snovima nisu očekivali da će na takvom mestu doživeti otkriće o kom sad brui svet.

05.03.2023 16:05

ISTRAŽIVALI SU PO ŠUMI, A KADA SU SE PRIBLIŽILI PANJU S TRI STABLA DETEKTOR IM JE POLUDEO: Počeli su mahnito da kopaju i osetili nešto čvrsto, usledio je krik! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/xfinds/

Potraga za zlatom je poslednjih godina ponovo postala popularna, pa pored raznih timova i pojedinci znaju da se otisnu u raznorazne avanture sa svojim detektorima i okušaju sreću. Postoje mesta za koja istraživači znaju da mogu biti potencijalna nalazišta zlata, pa shodno tome na tim mestima i češće istražuju. 

Radost kada pronađu vredni metal, bilo da se on meri u miligramima ili nešto većoj količini, neprocenjiva je za pronalazače. Za jednog je bilo posebno iskustvo traženje po šumi, kada je u jednom trenutku njegov detektor počeo da pišti i kada se približio veoma neobičnom drvetu. Imalo je jedan panj, ali iz njega čak tri strabla, tako da se u sredini formiralo "gnezdo" puno zemlje. 

To je značilo samo jedno - da se u središtu stabla nalazi nešto vredno. Jedno vreme je pronalazač pokušavao da detektuje odakle zvuk dopire, a kada je shvatio da je to upravo iz  sredine zemlje, počeo je mahnito da kopa.  Ubrzo je naišao na nešto metalno, čvrsto. U njemu je raslo uzbuđenje... 

Ubrzo je uočio zarđalu kutijicu sa natpisom Oleon. Kada ju je otvorio pronašao je u njoj vrećicu sa zlatim lančićima. Iznenađenje je bilo ogromno, vrisnuo je od sreće. 

Snimak je na TikTok mreži bio pregledan 34,5 miliona puta, a sviđalo ga je 1,9 miliona korisnika.

Printscreen/TikTok/xfinds/

Zlatni lančići su bili vešto spakovani u platnenu maramicu, a zatim stavljeni u kutijicu  

Komentari ljudi na ovaj zapis nisu izostali.

- Ime mog dede je Olen -

- Mislio sam da je mina -

- Sviđa mi se što nije srušio drvo -

- Nastavi da kopaš - komentariali su korisnici mreže.

Inače, ovaj Tiktoker se bavi pronalaženjem metala i zlata, a u svojim videima prikazuje istraživanja na najrazličitijim mestima - od šuma, preko plaža, gde često pronalazi i druge vrste metala sa svojim timom, do gradskih površina. Pošto detektor prepoznaje svaki predmet koji u sebi sadrži neku vrstu metala, pronalazači često dolaze do najrazličitijih predmeta koji nekad i nemaju neku posebnu vrednost, ali mogu ukazati na neki raniji period kada su korišćeni. 

Međutim, vrećica koja se krila u drvetu je svakako pronalazačima ulepšala dan i napunila im novčanik, ali ostaje misterija kako je tu dospela i da li ju je nekada davno sakrio neko ko je možda planirao da se po nju vrati, ali se to nikada nije dogodilo. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)