Odrasli

Čovek koga je napala ajkula: ZAGRLIO BIH JE da mogu kako bih joj se zahvalio!

Muškarac na koja je naletela velika bela ajkula dok je plivao rekao je da je ljubazno stvorenje samo pokušavalo da ga upozori na ozbiljan zdravstveni problem kojeg nije ni bio svestan.

30.07.2022 11:18

Čovek koga je napala ajkula: ZAGRLIO BIH JE da mogu kako bih joj se zahvalio!
FOTO: shutterstock.com

Kada nam se neke loše stvari dese, u većini slučajeva ćemo čuti poznatu izreku “Ko zna zašto je to dobro?”. Neki će je izreći iz kurtoazije ili nedostatka boljih reči, ali u pojedini slučajevima ova poslovica zaista opravdava svoju poruku. Portal Srećna Republika vam donosi priču jednog oca iz Amerike kome je nesrećni slučaj spasio život.

Naime, jednog julskog dana 2015. godine Judžin Fini je plivao sa svojom ćerkom u moru kod Hantington Biča u Kaliforniji. Nekoliko trenutaka kasnije, ovaj čovek je pretrpeo najveći strah u životu kada ga je velika bela ajkula snažno udarila s leđa. Nakon izlaska iz mora, Judžinova desetogodišnja ćerka ga je pitala zašto mu leđa krvare, a on je tada otkrio da se duž njegove kičme od udarca stvorila rana dugačka čak 30 centimetara. Ipak, to nije najgore što će ovog nesrećnog čoveka zadesiti.

Ne znajući šta je izazvalo njegvu povredu na leđima, Fini je tog istog dana od svoje devojke i sina saznao da su videli peraja ajkule u tom području, zbog čega je on i zaključio da ga je udarila ajkula. Samo dva dana kasnije, velika bela ajkula je takođe napala jednog surfera u tom području.

Po povratku kući, Fini je otišao u bolnicu jer je osećao bolove u grudima i teško je spavao. Nakon što su mu uradili EKG i rendgenske snimke grudnog koša, doktori su sasvim slučajno otkrili mali tumor koji se nalazi na Finijevom desnom bubregu. Finiju je nedugo zatim uklonjen tumor zajedno sa otprilike 20 procenata njegovog bubrega. Nedelju dana kasnije, rezultati biopsije su otkrili da je tumor kancerogen, piše portal Dejli Star

U intervjuu nakon ovih burnih dogodovština Fini je izjavio da je ubeđen kako je njegov bliski susret sa ajkulom zapravo bio poruka majke prirode. Tom prilikom on je rekao sledeće:

- To je ono što je pokrenulo ovaj niz događaja zbog kojih sam završio u bolnici i saznao da imam rak. U spurotnom, ja nikada ne bih otišao kod lekara, a oni nikada ne bi otkrili da imam rak. Jedini pravi način na koji bih saznao je da je tumor narastao toliko da je kada bi on metastazirao i proširio se, a tada bih već imao simptome četvrtog stadijuma raka. Počeo bih da gubim na težini i da se razboljevam i u tom trenutku bi bilo prekasno. Da mogu da pronađem ovu ajkulu i da je zagrlim, ja bih to uradio - zaključuje Judžin Fini.

U Judžinovom slučaju, priroda je na delu pokazala da zaista nikada ne znate zašto će neke nepovoljne životne okolnosti na kraju ipak biti dobre za nas. A možda i spasonosne!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)