Oko sveta

SPREMAO SE DA ZAPLIVA I U SEKUNDI SE ZALEDIO: Mladić za dlaku izbegao da završi u čeljustima ajkula i to u plićaku (VIDEO)

On je krenuo da otpliva ka svom brodu koji je bio usideren nekoliko metara od obale.

29.07.2023 10:00

SPREMAO SE DA ZAPLIVA I U SEKUNDI SE ZALEDIO: Mladić za dlaku izbegao da završi u čeljustima ajkula i to u plićaku (VIDEO)
shutterstock.com

Napadi ajkula sve su učestaliji, a ove morski predatori dolaze čak i do samog plićaka. Jedan mladić iz Australije bukvalno za dlaku je izbegao da završi u čeljustima ove morske nemani. 

Kako se vidi na snimku koji je objavio ovaj mladić pripremao se da uđe u vodi u zapliva ka svom brodu koji je bio usideren bukvalno na nekoliko metara od obale kad je ugledao nešto zbog čega mu se zaledila krv u žilama. 

Ajkule u plićaku

Kako se vidi na snimku dve ogromne ajkule krenule su ka njemu iako je još uvek stajao u plićaku a voda jedva da mu je dopirala do članaka. Međutim, to ove morske predatore nije zaustavilo i došle su bukvalno do same obale.

Kako je morska voda bila kristalno čista i providna vidi se kao dve velike ajkule kreću na obali a potom u širokom luku zaokreći u nastavljaju ka brodu koji je usidren svega nekoliko metara od obale.

- Da li ste videli ovo? Primarni instikt - napisao je on uz post.

Mladić je bukvalno za dlaku izbegao da završi u čeljustima ajkula. Da je zaplivao samo nekoliko sekundi ranije ne bi mu bilo spasa posebno što su čak dve ajkule plivale uz obalu.

Usledili su brojni komentari.

- Brate, ja bih umro od straha i nikad više ne bih ušao u vodu.

- Toliko o tome da su plivači sigurni u plićaku.

- O moj Bože! U jednom trenutku mi se učinilo da će bukvalno da izađu na obalu.

- Zaledio sam se od straha samo gledajući ovaj snimak.

- Ja sa surfer i nikad nije prijatno kad naletite na ajkule. Najčešćše ne diraju ljude, ali nikad se ne zna.

- Ajkule su za poštovanje! Divim se ovim životinja ali nije im se zameriti - bili su samo neki od komentara na ovaj post.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)