Zanimljivosti

NEOPREZAN POTEZ RIBARA PRETVORIO SE U HOROR: Samo je spustio ruke u vodu da ih opere, a onda ga je neman povukla sa broda! (VIDEO)

Ostali članovi posade poskakali su da spasu nesrećnog mladića, a snimak napada ovog predatora uteruje strah u kosti.

24.07.2023 11:00

NEOPREZAN POTEZ RIBARA PRETVORIO SE U HOROR: Samo je spustio ruke u vodu da ih opere, a onda ga je neman povukla sa broda! (VIDEO)
shutterstock.com

Napadi ajkula učestali su na obalama Floride. Gotovo da nema dana da američki mediji ne izveštavaju o još nekom napadu na neoprezne plivače.

Ovi morski predatori u poslednje vreme postali su agresivniji nego inače i ponašaju se veoma čudno. Stručnjaci za ajkule čudno ponašanje ovih predatora pripisuju izbacivanju velike količine narkotika uz obalu Floride kad šverceri nalete na pomorsku policiju.  

U deliću sekunde

Osim napada na kupače zabeleženo je sve češći agresivno ponašanje ajkula prema ribarima. Nedavno je zabeležen napad na ribara na brodu što je potpuno nepomljivo za ove životine.

Na jezivom snimku koji se širi društvenim mrežama vidi se neoprezan ribar koji nagnuo pre ivice broda da opere ruke u vodi. U deliću sekunde bukvalno niotkuda se stvorila neman koja ga je zgrabila za ruku i povukla u dubine.

Usledio je horor i ostali članovi posade uspeli su da spasu mladića koji je završio u bolnici.
- Danas je bio jedan od najstrašnijih dana na moru koji sam ikad imao. Čistili smo ribu i Elarjan se nagnuo da opere ruke u vodi i odmah ga je zgrabila velika bela ajkula. U vodi nije bilo đubreta ili krvi, pa ajkule nisu  bile ničim izazvane. Sa ovim opasnim predatorima ne treba se šaliti i držite ruke dalje od vode jer se ovo moglo sprečiti. Požurili su ga nazad na obalu i naš ribar je prebačen avionom u bolnicu gde se nalazi na intenzivnoj nezi - napisao je kapetan ovog broda uz post na društvenim mrežama.

Usledili su brojni komentari.

- On je isprovocirao ajkulu. Ruke su mu mirisale na ribu uz to je pljskao po vodi kao riba i ona se zaletela na njega. Drago mi je da je dobro, ali čoveče ovako nešto se ne radi u blizni ajkula. Ovo nije napad on je bukvalno pružio svoju ruku životinji.

- Ovo definitivno nije ničim izazvan napad ajkule. Bila je tamo gladna, a on odlučio da pljusne ruke u vodu. Ako želite da se igrate u prirodi, morate da je poštujete i da budete svesni svega što živi u moru. To što je uradio ribar jednostavno nije bilo pametno…

- Ja bih verovatno umro od srčanog udara da mi se ovako nešto desilo.

- Ajkule su postale velika opasnost na obalama Floride, to može potvrditi svako ko je proveo vreme u ili na vodi. Video sam više agresivnih ajkula u poslednje dve do tri godine nego što je ranije zabeleženo tokom 10 godina - bili su samo neki od komentara na ovaj post. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)