Ostali ljubimci

KAKO SE UBACUJU RIBICE U AKVARIJUM: Sa sve kesom ih je spustio u vodu a onda je otkrio tajnu zašto to radi (VIDEO)

Veruje se da posuda sa zlatnim ribicama treba da se drži u dnevnoj sobi jer stvara opuštenu i smirujuću atmosferu, ali i poboljšava finansije.

07.10.2023 16:00

KAKO SE UBACUJU RIBICE U AKVARIJUM: Sa sve kesom ih je spustio u vodu  a onda je otkrio tajnu zašto to radi (VIDEO)
tiktok/printscreen/vrelisha

Ljubitelji akvaristike vode računa o svakoj ribici u svom akvarijumu. Prema njihovim rečima posebna nega potrebna je kada se donesu novi primerci. Veliša Popović, očigledno vrstan poznavalac akvaristike otkrio je kako se nove ribice ubacuju u akvarijum. Mnogi nisu verovali šta on to radi, ali za sve postoji razlog.

U čemu je tajna?

Većina ljudi bi jednostavno izručila nove ribice zajedno sa vodom iz kese u akvarijum, ali je Popović objasnio zašto to nikako ne treba raditi. Na snimku koji je postavio na Tik Tok vidi se kako on kesu sa vodom u kojoj su se praćakali novi primerci ribica ubacuje u akvarijum. 

- Zašto se ribice sa kesom ubacuju u akvarijum? - napisao je on.

A potom i objasnio zašto je to uradio.

- Ako ribice direktno ubacimo u vodu temperaturna promena ih može ubiti. Kesa sa ribicama treba da bude u akvarijumu 15 minuta nakon čega se novi primerci pažljivo iz kese prebace u akvarijum gde su se pridružile ostalim ribicama - pojasnio je Veliša.

Ovaj njegov potez naišao je na brojne komentare među kojime je bilo i ljubitelja akvaristike koji do sad nisu znali za ovaj trik koji im je dobro došao kako bi sprečili uginuće životinja. 

- Ima logike.

- A zato su meni sve ribice umirale čim ih izručim u akvarijum.

- Istina je, ja imam akvarijum i zaista se ovako radi.

- Nisi rekao da se voda iz kese nikad ne sipa u akvarijum zato što je u 70 odsto slučajeva zaražena pa mogu da se inficiraju i ostale ribe u akvarijumu - bili su samo neki od komentara na ovaj post.

unsplash.com

Veruje se da zlatne ribice donose sreću i novac u dom

Zlatne ribice za sreću i pare

Akvaristika je hobi u usponu i mnogi smatraju da su ribice idealni kućni ljubimci.  Za preteče današnje akvaristike smatraju se Kinezi i Japanci koji su prvi stvorili prirodne uslove u akvarijumu, a ukrasne ribice i danas drže u baštenskim bazenima i manjim veštačkim jezerima koji su izuzetno važan deo uređenog prostora oko kuće u ovom delu sveta.

Gajenje ribica kao kućnih ljubimaca je ne samo odgovornost i obaveza, već može doneti veliko lično zadovoljstvo. Njihovo prisustvo smanjuje napetost i unosi mir i spokoj u domu. Akvarijum sa ribicama je idealan posebno za one koji nisu nikada imali kućnog ljubimca.

Drevna kineska veština Feng šui preporučuje da se akvarijum sa zlatnim ribicama drži u dnevnoj sobi jer stvara opuštenu i smirujuću atmosferu. Reč riba na kineskom jeziku znači višak, suvišak, dodatak pa otuda i verovanje da akvarijum sa zlatnim ribicama može poboljšati finansije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)