Ostali ljubimci

UDOMILA JE RIBICU STARU 10 GODINA KOJA JE JEDVA BILA ŽIVA: Vukla se po mulju i mučila, ali je posle godinu dana žena u akvarijumu zatekla ŠOK! (VIDEO)

Nije gubila nadu iako je nemoćna životinjica bila na ivici života i smrti.

06.06.2023 11:01

UDOMILA JE RIBICU STARU 10 GODINA KOJA JE JEDVA BILA ŽIVA: Vukla se po mulju i mučila, ali je posle godinu dana žena u akvarijumu zatekla ŠOK! (VIDEO)
Printscreen/Youtube/The Dodo

Posetivši pet centar prodavnicu jedna žena je u njoj zatekla veoma tužnu scenu kada je u akvarijumu s velikim brojem ribica ugledala jednu bolesnu. Životinjica je bila u veoma teškom stanju, gotovo na ivici smrti.

Pažnju žene privukla je njena crna boja, iako je u pitanju bila zlatna ribica. Kako je navela u snimku na društvenim mrežama, nemoćna životinja je izgledala tužno i izmučeno i skoro da nije bilo nade za nju. U prodavnici kućnih ljubimaca rekli su joj da riba sigurno ima oko 10 godina. Budući da je morala da ode na posao, žena je napustila radnju, ali je sve vreme razmišljala o zlatnoj ribici.

Na kraju je rešila da joj nekako pomogne. 

Printscreen/Youtube/The Dodo

Zlatna ribica crne boje vukla se po dnu akvarijuma i činilo se da je na ivici života i smrti 

Žena je odlučila da se već sutradan vrati po nju i u svom domu joj obezbedi bolje uslove za život. Želela je da pokuša da je spasi.

Očigledno bolesna riba je plivala potpuno izmučena i malksala, a humana žena joj je za početak obezbedila rezervoar s čistom vodom i filterom. Ubrzo je uočila da životinjica na stomaku ima lezije zbog povlačenja preko kamenja. Kako su dani prolazili, nije očekivala da će ona uspeti da izgura nedelju. Ipak, više od svega je želela da se ribica oseća bolje i sve vreme ju je bodrila da izdrži.

Kako se čuda dešavaju, tako je bilo i u slučaju ribice. Ona je izgurala nedelju dana preživevši u novim, čistijim uslovima, a onda je počela i da jede. U pitanju je bio mužjak, pa mu je nova vlasnica dala ime Monstro

- Kada je počeo da jede, pojavila mi se nada. Davala sam mu hranu i podsticala ga da izdrži i da krene nabolje. Svaki dan smo to radili i stalno smo napredovali, dok na kraju nije uspeo da prepliva celu kadicu. Bila sam inspirisana da vidim tu ribu kako se snažno bori za život - istakla je žana u snimku.

A tek potom je usledilo novo čudo!

Vremenom su zacelile rane na stomaku ribice, a najednom je na stomaku počela da mu se pojavljuje i zlatna boja. Posle godinu dana sve je bilo potpuno drugačije. Monstro više nije bio crn, vrć potpuno zlatan, krupan i raskošnih peraja.

Vlasnica je objasnila da je bila presrećna i počastvovana što je od beživotne i bolesne ribe Monstro postao "zapanjujući primerak svoje vrste". Pošto je iz dana u dan bivao mnogo aktivniji, ona je odlučila da ga uključi u društvo drugih riba, pa je sve više vremena je provodio u društvu prijatelja istražujući akvarijum. Sada je i u društvu svoje devojke Kleo, od koje se ne odvaja. 

- Neverovatno je fascinantno posmatrati razliku između njegove prvobitne boje i ličnosti i boje koju sada ima. On je poput Feniksa koji se izdigao iz pepela - zaključila je ponosna vlasnica.

BONUS VIDEO: 

14416

Komentari (0)