Mace

SPASIO JE BOLESNOG MAČKA IZ AZILA: Nije ni slutio šta će mu uraditi posle samo 6 meseci! (VIDEO)

Metova devojka otkrila je delić atmosfere iz njihovog doma.

20.11.2023 11:00

SPASIO JE BOLESNOG MAČKA IZ AZILA: Nije ni slutio šta će mu uraditi posle samo 6 meseci! (VIDEO)
Printscreen TikTok/lollie214

Životinje se vezuju za svoje vlasnike posebno ukoliko ih spasu sa ulice ili iz azila za napuštene životinje. Upravo to se dogodilo Metu (22) koji je iz jednog azila spasao mačka. On se toliko vezao za njega da se bukvalno ne dovaja od svog vlasnika a najviše voli da mirno drema u njegovom krilu ili da zajedno gledaju fudbal na televiziji.

Kako je u snimku pokazala Metova devojka Loren, on i njegov mezimac po imenu Piti Pet uhvaćeni su dok prate fudbalsku utakmicu. 

Foto: Shutterstock

Mačke su vrlo zahvalni kućni ljubimci

Kako se našalila Loren, Met je mačku spasao samo da bi imao drugara za gledanje utakmica. 

- Otkako doneo mačka u kuću postali su nerazdvojni. Svakog vikenda zajedno gledaju utakmice osim kad Met sa drugarima ode da prati meč u nekom kafiću - rekla je Loren za Njuzvik.

Met i njegova devojka žive u Dalasu i on otkriva da je Loren bila dirnuta do suza kad je doneo mačku u njihov doma. Nesrećna životinja provela je šest mesecu u azilu za napuštene životinje i nije imala šanse da je neko usvoji zbog dijagnoze virusa mačije imunodeficijencije (FIV). U pitanju je virusno oboljenje mačaka koje imaju oslabljen imuni sistem i najčešće ne mogu dugo da prežive na ulici. 

Ova bolest se dijagnostikuje tek kad uđe u progresivnu fazu, a ukoliko žive u domu okružene ljubavlju i neophodnom higijenom bez dodira sa drugim životinjama bolesna mačka može da proživi lep i ispunjen prosečan životni vek bilo koje mačke. 

Iako je od starta znao za bolest nesrećne životinje Met je odlučio da udomi upravo ovog mačka. Iako se većina ljudi odlučuje da udomi mače, ovaj humani mladić i njegova devojka su se na prvi pogled zaljubili u narandžastog mačka koji je postao njihov kućni ljubimac. Inače, raniji vlasnik mačka je preminuo pa je on jadan završio na ulici pre nego što su ga privremeno sklonili u azil.  

@lollie214 Just picturing him going to the shelter and picking out this cat for a friend in a new city makes my heart warm #cat #sheltercat #rescue #football #collegefootball #catdad ♬ My Love Mine All Mine - Mitski

Ovaj snimak postao je viralan i izazvao je emotivne reakcije na mrežama. 

- Hvala ti što si usvojio bolesnu mačku. Radio sam u azilu i uvek sam bio tužan gledajući kako prolaze ove nesrećne životinje. 

- Rasplakala sam se gledajući ovaj snimak. Svaka čast momče, imaš dobro srce. 

- Momci koji vole mačke su pravi dragulji.

- Kako je meden, pravi Gadfild.

- Vidi se koliko je ova mačka voljena.

- Životinje instiktivno sve osećaju, on obožava svog gazdu - bili su neki od komentara.

Mnogi korisnici mreža su naglasili da je su mladić i devojka dobili najboljeg prijatelja zauvek. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)