Mace

MALENO MAČE LEŽALO JE SKLUPČANO DRHTEĆI OD STRAHA I HLADNOĆE: Spas je stigao u poslednji čas, a njegova sudbina dirnula je mnoga srca! (VIDEO)

Mladunče je ranije viđeno kako luta po dvorištima u Bruklinu tražeći hranu i sklonište.

07.10.2023 11:00

MALENO MAČE LEŽALO JE SKLUPČANO DRHTEĆI OD STRAHA I HLADNOĆE: Spas je stigao u poslednji čas, a njegova sudbina dirnula je mnoga srca! (VIDEO)
Printscreen/www.instagram.com/pawsofhopenyc/

Život na ulici je veoma težak i izazovan za životinje. Pre nego što krene nevreme, one instinktivno traže sklonište. To je uradilo i jedno mače koje je pre pljuska viđeno kako tumara po dvorištima pokušavajući da se skloni od kiše. Na kraju se drhteći od straha i hladnoće sklupčalo u ćošku jednog dvorišta gde ga je pronašla porodica koja živi u toj kući. 

Kako su ispričali, maleno mače, koga su nazvali Niko, bilo je umiljato i dozvoljavalo je da ga pomaze iako je bilo uplašeno. Porodica nije mogla da zadrži mače pa su se obratili Žizel iz njujorške organizacije za zaštitu životinja, piše Love moew.

Kako je ona objasnima maleno mače je izuzetno pametno i instiktivno je osetilo da se priprema veliko nevreme zbog čega je potražilo sklonište kod te porodice. Nakon što je preuzela životinju ona je Niko najpre odvela kod vetrinara kako bi utvrdili u kakvom je stanju. Nakon pregleda veterinar je rekao da je mače zdravo ali da ima buve zbog čega je dobilo ampulu protiv ovih parazita.

- Mače je tako slatko i umiljato. Nakon što se privuklo na novo okruženje dozvoljava veterinarima da je maze, a najviše voli kad je nose u naručju kao bebu - dodala je ona. 

Kako njihov Centar nema prostora za držanje nađenih životinja Niko je odvedena u salon za negu ljubimaca gde je okupana, nahranjena i sređena kako bi se pripremila za usvajanje. 

Danet Oberg koja je bila zadužena za preplašeno mače rekla je da se ono vrlo brzo naviklo na salon. Kad ga je okupala i osušila počelo je da se mazi s njom i tek tada je shvatila koliko mače ima mekano krzno.

Ležala je na mom stolu ceo dan dok sam radila i po tome vidim da se oseća bezbedno. Dremala je i dremala. Tako je umiljata i slatka, ne mogu da verujem da je Niko spasena neposredno pre oluje - rekla je hraniteljica Danet Oberg. 

Dok je oluja napolju besnela i izazvala poplave u pojedinim delovima Njujorka, mače je bilo sigurno na suvom ušuškano u toplo ćebe. 

 

- Još je veoma uplašena, ali joj je udobno sa mnom. Zna da je bezbedna i stalno se mazimo. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo sa nesrećnim mačetom da nije na vreme nađeno i spaseno - dodala je ona. 

Kako je objasnila ova devojka Niko izuzetno nežna i da voli da se ugnjezdi uz njen vrat. Čeka svog budućeg vlasnika koji će joj pružiiti topao dom i puno ljubavi. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)