Mace

MOJ MAČAK JE KLEPTOMAN: Do sada je ukrao stvari u vrednosti oko 340 evra, počele su da se javljaju žrtve njegovih krađa (FOTO/VIDEO)

Engleskinja Dona Hibert ima kućnog ljubimca koji godinama krade po susednim kućama i sav plen donosi njoj.

04.05.2023 13:00

MOJ MAČAK JE KLEPTOMAN: Do sada je ukrao stvari u vrednosti oko 340 evra,  počele su da se javljaju žrtve njegovih krađa (FOTO/VIDEO)
Facebook-Donna Hibber

Kućni ljubimci znaju da nas nasmeju na različite načine, ali ponekad i naše strpljenje ima granice. Njihovi nestašluci nekada mogu biti simpatični ali isto tako mogu nas uvući u razne neprilike. Svako ko ima nekog krznatog prijatelja zna koliko njihovo ponašanje može biti nepredvidivo.

Sa takvom situacijom susrela se i jedna Tiktokerka koja je morala da se obrati javnosti zbog problema koji ima sa svojim mačkama.

Engleskinja Dona Hibert je počela da primećuje da se njen mačak "oteo kontroli". Naime, on je krenuo da donosi svojoj vlasnici zanimljive "poklone". Oni su bili u vidu predmeta koji su očigledno ukradeni iz nečijeg doma

- Poznato je da mačke vole da gazdama donose nešto što ulove, recimo ptičicu ili miša. Hari je počeo sa donošenjem ulova, ali je vremenom njegov ulov postao mnogo veći. Tako su počele da se pojavljuju mahom rukavice, ali i kape, veš, brushalteri, a sve češće i po jedna cipela. Veoma mi je neprijatno što komšijama nestaje i obuća, bar da znam čije je pa da vratim - objasnila je ova žena, a preneo BBC.

 

 

Dona je počela da objavljuje šta je sve mačak u svega nekoliko poslednjih dana doneo, a spisak je bio dugačak.

- Ove nedelje sam dobila jednu crvenu cipelu koja je nova, firmirana i skupa, usledila je i jedna rukavica, dok su sportski brushalteri već svakodnevnica, a ni oni nisu nimalo jeftini. Ma koliko pokušavala da uđem u trag osobama čije su stvari, još uvek ništa nisam saznala. Ovim putem se javno izvinjavam zbog brojnih neprijatnosti koje su zbog Harija zadesila moj komšiluk. On ovo radi već četiri godine i nikako ne prestaje, u dvorištu čak ima i svoju ogradicu na kojoj piše "mačak kleptoman", dok se pred ulazu u kuću nalazi natpis: "Pažnja ode živi mačka koja je veliki lopov" - objašjava Hibertova koja veruje da Hari ne prestaje da krade misleći da radi dobre stvari pošto zapravo njoj donosi sav "plen".

- Verujem da je Hari samo tokom prošle godine ukrao garderobu koja bi mogla da bude procenjena na oko 340 evra. Mnoge stvari je pokupio sa stalka za sušenja veša, neke ispred vrata, dok je mnogo toga pokrao direktno iz kuće suseda, zaista za neke stvari je morao da uđe u kuće ljudi. Hari ima brata koji nije ni približno sličan lopov poput njega. I taj mačak ume da donese papire ili prazne paklice od cigareta. Znam da u selu ima siromašnih ljudi i svaki put se zapitam da li i njima redovno Hari krade nešto - upitala se vlasnica.

Dona na kraju nije videla drugo rešenje nego da na Fejbuku objavi sve ono što je Hari ukrao, a nedavno se javio i vlasnik većine ukradenih stvari.

- Video sam sliku na internetu i shvatio da su sve to moje stvari. Bogu hvala, redovno su mi nestajale, pogotovo rukavice, kako se okrenem ne bi ih bilo, mislio sam da ludim! - objasnio je komšija.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)