Mace

DA LI STE IKADA VIDELI OVAKVU MAČKU: "Ona nije ljuta već kipti od besa! (FOTO+VIDEO)

Još jedan u nizu snimaka koji dokazuju koliko ovi ljubimci mrze da se kupaju.

02.08.2023 10:00

DA LI STE IKADA VIDELI OVAKVU MAČKU: "Ona nije ljuta već kipti od besa! (FOTO+VIDEO)
Instagram-catsjpg

Kupanje mačaka je retko potrebno čak i ukoliko je u pitanju kućna mačka koja retko izlazi napolje pa nema priliku da se previše uprlja. Međutim, mačke se ipak moraju povremeno okupati, iako to mnogima deluje neverovatno ili čak agresivno prema ovim ljubimcima.

Kupanje pak ne bi trebalo da bude previše često jer se na taj način sa njihove kože uklanjaju prirodna zaštitna esencijalna ulja, a poznato je i da se mačke same ližu i redovno čiste. Izbor vlasnika je da li će taj nemili posao kupanja prepustiti stručnjacima u sve brojnijim salonima za ulepšavanje kućnih ljubimaca ili se pak usuditi da svoju mačku okupaju sam.

Mačke ne vole da se kupaju, za razliku od pasa i retko koja će uživati u tome. Tačnije one će u početku na sve moguće i nemoguće načine pokušavati da pobegnu iz kade ili tuš kabine, a u tim pokušajima od njihovih oštrih notkiju slučajno će stradati niko drugi do vlasnika. Vremenom, kada se kupanje uvede u obaveznu rutinu koja se sprovodi u određenom vremenskom periodu, neke mačke će se pomiriti sa sudbinom i prosto sačekati da ta, po njih veoma neprijatna okolnost, prođe. 

Internet je preplavljen snimcima mačaka koje se nevoljno kupaju, ali izgleda da jedna ruska plava mačka vodi uvedljivo prvenstvo. Ona je do te mere ljuta kada se svaki put kupa, da su vlasnici bili prinuđeni da tu nemilu aktivnost svedu na najkraću moguću rutinu. Na snimku se vidi da onaj ko kupa mačku na sebi ima teške gumene rukavice koje su predviđene za ribanje i čišćenje, a njihova svrha je ovde očigledna u vidu zaštite od ogrebotina.

Ova mačka  uz sve to prilično ljutito izgleda, odnosno kao da kipti od besa i jedva čeka da ta nemila aktivnost prođe. Snimak je dobio 256.000 sviđanja, a mačka je proglašena od onih koji su videli snimak za mačku koja najviše mrzi vodu. Sam video izazavo je salve reakcija iako su mnoge bile suprotstavljenog mišljenja. 

 

 

- Prekinite da zlostavljate mačke kupanjem, jasno je da one to ne vole.

- Iako ne vole, one koje su u kući moraju se s vremena na vreme okupati.

- Bar ne morate da postavljate snimke u kojima je očigledno da životinje u tome ne uživaju, pošto je jasno da ova mačka u tome ne uživa.

- Najsmešnija mačka ikada!

- Nije to neka trauma za njih, kao da i deca vole da se kupaju svaki dan, pa ko ih pita.

- Ova mačka je prosto teatralna, umirem od smeha!

- Kraljica drame!

- Ovo nije uplašena mačka, znam kako izgleda uplašena mačka, ovo je besna mačka!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)