ONE STVARI NA FIN NAČIN

BONTON ZA „ONE STVARI“: Kakvo je vaše ponašanje u krevetu?

Da li zaista postoje pravila ponašanja za intimne trenutke sa partnerom? Da li postoji uneverzalno i uvreženo mišljenje šta je prihvatljivo a šta za osudu ili je sve samo stvar odluke i trenutka? Portal Srećna Republika vam donosi stručno mišljenje Trejsi Koks, koja se ovom temom u Britaniji bavi već jako dugo.

03.12.2021 20:01

BONTON ZA „ONE STVARI“: Kakvo je vaše ponašanje u krevetu?
unsplash.com

Ako ste se ikada zapitale šta bi trebalo da radite kada je situacija u postelji uzavrela, kada hormoni preuzmu volan a mozak ode na prinudni odmor, znajte da niste usamljene. Često se postavlja pitanje šta je to što je u redu u seksu a šta je za izbegavanje. I da je to nešto što bi trebalo da procenimo sami ili je to neko već uredio i odredio, a mi bi trebalo toga da se pridržavamo?

Britanski ekspert za seks Trejsi Koks je tu da nam odgovori na mnoga pitanja koja nas muče godinama a portal Srećna Republika vam donosi njene savete za neke uobičajene situacije koje nas često bacaju na razmišljanje.

Postavljanje pitanja o broju prethodnih seksualnih partnera

Otmeno

Kao odgovor na ovo pitanje recite kako vam prošlost i broj ne znače ništa, već da ste zainteresovani samo za vašu budućnost. Na taj način odbijate da se pokorite pritisku da otkrijete o sebi nešto što radije ne biste, zato ne postavljajte nikome to pitanje.

unsplash.com

Banana i paradajz

Neukusno

Ako vas ovo uvredi jer sumnjate da neko insinuira da ste prosmiskuitetni i zbog toga odjurite. Na taj način ste pokazali da osuđujete partnera jer se zbog njegovog pitanja osećate pod pritiskom.

Veze bez obaveze

Otmeno

Naučite kada ne znači ne i nikada ne navaljujte. Nemojte biti sebični, bez obzira što se radi o vezi na samo jednu noć, ne radi se samo o vama. Ako niste zapamtili ime osobe sa kojom ste proveli noć, ne govorite ništa. Sačekajte 15 minuta posle seksa, a zatim recite da ujutro morate da idete na važan sastanak ili da vam mama dolazi kući. Ukažite im da vas mogu kontaktirati suptilno i tako što ćete im dati do znanja da se nadate da se to ipak neće dogoditi. Nemojte se stideti sutradan, već budite seksualno osnaženi.

unsplash.com

Znak orgazam

Neukusno

Naljutite se i iznervirate ako seks ne ide po planu. Ne trudite se i ne pitate šta druga osoba voli, čak i ne želite da brinete o tome kako da joj ugodite jer pretpostavljate da je više nikada nećete videti. Takođe, ne prihvatate znak da morate da odete iako ste dobili jasan znak. Uzimate broj telefona iako nemate nameru da se javite.

Pijani pozivi na seks

Otmeno

Ne upuštajte se u ovu ako ste jako pijani. A ako ste spremni na poziv, prvo proverite partnerovu situaciju pre nego što krenete u akciju. Takođe, odbijanje ljubazno prihvatite.

pexels.com

Znak

Neukusno

Nenajavljeno se pojaviti usred noći, glasno vičući ili kucajući na vrata samo ćete probuditi komšije i navući potencijalni partnerov bes na sebe. Takođe, odbijanje odlaska, spavanje odmah posle seksa ili pak povraćanje podjednako su neukusni.

Nestašne seksi porukice i sličice

Otmeno

Bolje pitajte pre nego da pošaljete nekome nešto seksualno. Pošaljite sliku erotičnih i umetničkih ekspresija umesto vaših intimnih delova u krupnom planu. Čuvajte svoju privatnost i tako da nikada ne pokažete svoje lice ili bilo koji detalj koji odaje da se radi baš o vama. Čuvajte vaše ljubavne fotografije i fotografije vaših ljubavnika od znatiželjnika. Ako partner od vas zatraži brisanje fotografija, uradite to.

unsplash.com

Devojka slika sebe u vešu

Neukusno

Slanje seksi fotografija nekome kome ne bi trebalo, pogrešan tajming slanja, pokazivanje vrućih fotki i eksplicitnih poruka drugim ljudima, prijateljima i postavljanje ovakvih fotografija na društvene mreže, kao i pretnje da ćete to uraditi je sasvim nepoželjno.

Seks higijena i životna sredina

Otmeno

Vodite računa o sebi, vodite računa o ličnoj higijeni, izgledu intimnih delova, tela, noktiju, kože, kose. Sveže oprana posteljina, uredna soba, prijatno osvetljenje i nekoliko kvalitetnih vrsta pića u frižideru učiniće vas još privlačnijim.

Neukusno

Soba puna neuredne odeće, puna pepeljara, prazan frižider, gomila neurednih sitnica, pretrpan i prljav krevet, kao i vaša loša lična higijena poput zapuštenog tela, neurednih noktiju, lošeg zadaha, neodržavanih genitalija će odbiti vaše potencijalne ljubavnike.

Razgovor o kondomima

Otmeno

Koristite kondome, neka vam budu norma za sve ili nove partnere. Imajte pri ruci uvek kvalitetne kondome uz znanje i veštinu kako ćete ga staviti. Neka vam se nađe u pravo vreme.

pexels.com

Prezervativi

Neukusno

Odbijate upotrebu ili ne nosite zaštitu sa sobom. Laganje o vlastitom seksualnom zdravlju, neprimereno korišćenje, loš tajming i kondom koji ostaje na podu pored vas takođe su oblici nedoličnog ponašanja, piše britanski Dejli Mejl.

Suočavanje sa polno prenosivim bolestima

Otmeno

Redovno idete na preglede i obraćate pažnju na vaše telo i sve simptome, ako vam se pojave. Odmah se testirate ako primetite promene na svom telu i intimnom području ili posumnjate da ste možda bili izloženi opasnosti. Obavestite sve partnere s kojima niste koristili zaštitu i zamolite ih da se testiraju.

unsplash.com

Devojka sa prezervativom

Neukusno

Ignorisanje problema i simptoma. Nikada se ne kontrolišete, i retko ili nikako ne koristite zaštitu. Uvredljivi ste i nepristojni ako vas partneri nazovu i kažu da imaju polnu bolest i odbijate prihvatiti da je i vi možda imate. Prećutkujete ako saznate da ste bili izloženi bolesti, nastavljajući da spavate s ljudima bez zaštite pa čak i ako znate da bolujete od polno prenosive bolesti.

Problemi sa "vršnjakom"

Otmeno

Zgrabite penis gledajući partnera u oči govoreći mu kako je seksi i kako volite kada je u zanosu. Nemojte shvatati lično ako vaš partner ima problema s erekcijom.

unsplash.com

Krastavac

Neukusno

Zuriti u njegov penis i pitati se hoćete li ga uopšte osetiti. Iznošenje bezobraznih komentara ako ste u situaciji da samo vaš ljubavnik doživljava vrhunac, a vi ne, neumesno je kao i pravljenje frke ako stvari ne idu po planu i erekcija nije onakva kakvu očekujete.

Oralni seks kod muškaraca

Otmeno

Komplimenti njegovoj “muškosti”, diskretno traženje odmora ako se zadovoljavanje oduži, traženje dopuštenja da gledate kako on to radi sam kada je vama dosta, kao i korišćenje ruku u ključnim trenucima iskazuje vašu pristojnost oralnog, odnosno seksualnog ponašanja.

unsplash.com

Par na šarenoj pozadini

Neukusno

Muškarci koji ne vode intimnu higijenu ili to ne rade kako treba nisu nimalo primamljivi. Guranje vašeg potiljka i glave prema sebi kao i pretpostavka da je u redu da vam ejakuliraju u usta bez pitanja su jednako neprijatni kao i kada ne žele da vam uzvrate zadovoljstvo.

Ženski orgazmi

Otmeno

Postavite nju na prvo mesto. Ne ljutite se ako nije doživela vrhunac, ali je uložila trud i iskazala veštine i čari predigre. Koristite seksualne igračke i pomagala, pozovite njen vibrator da vam se pridruži u krevetu i nikada ne zaboravite da tražite povratne informacije i smernice ka užitku.

unsplash.com

Devojka u donjem vešu

Neukusno

Predigra ne traje dovoljno dugo ili je uopšte nema. Žurite pravo u odnos penetracijom bez poljupca ne pružajući nikakvu stimulaciju, zanemarujete njen klitoris. Postavljate pitanje da li je i vaša partnerka doživela orgazam svaka tri minute.

Tokom “akcije”

Otmeno

Udeljujte komplimente. Budite glasni. Neka se čuje kada u nečemu zaista uživate. Ne suzdržavajte se. Stavljajte partnerovu ruku tamo gde je želite, navodite ih tamo gde se najbolje osećate. Osluškujte govor vaših tela, nikada ne pretpostavljajte da su ista pravila za sve ljubavnike.

unsplash.com

Devojka gleda u telefon u krevetu

Neukusno

Legli ste i čekate da vaš ljubavnik odradi sve sam. Stidite se svog tela. Skrećete pogled na telefon tekom seksa. Zaustavljate svaku dalju seksualnu aktivnost čim doživite orgazam.

Posle “akcije”

Otmeno

Diskretno idete po maramice. Pričate s partnerom šta vam se svidelo i šta ste osetili tokom seksa. Posle ostajete zagrljeni uz poljupce i maženje, ali se takođe ne ljutite ako neko od vas i zaspi.

Neukusno

Bežite odmah na tuširanje i ljutite se ako niste dobili povratnu informaciju o vašoj izvedbi. Ostajete da ležite i nezainteresovani ste ste za razmenu nežnosti i dodire. Ućutali ste se i planirate ubrzo da odete bez objašnjenja.

Suočavanje sa ukućanima ili cimerima

Otmeno

Budite tihi i diskretni, pitajte da li vašem partneru smetaju drugi ukućani. A ako naletite na nekog potrudite se da se predstavite. Budite ljubazni i pristojni.

pexels.com

Par u košulji

Neukusno

Pravite buku iako znate da niste sami. Zavodite partnerove cimere ili ignorišete njihovo postojanje. Hodate polugoli unaokolo. Uzimate tuđe stvari i krećete se po kući bez pitanja. Dugo koristite jedino kupatilo ostavljajući nered za sobom.

 

Komentari (0)