Skidajte se!

RAZLOZI DA BUDETE GOLI: Skidajte se, zdravlje je u pitanju!

Nago telo pomoći će Vam i da se opustite, ali i da otkrijete mnoge bolesti na vreme...

24.11.2021 12:25

RAZLOZI DA BUDETE GOLI: Skidajte se, zdravlje je u pitanju!
pexels.com

Iako je pomisao na spavaću sobu sa partnerom uz dobru predigru sasvim dovoljan razlog da budete nagi, ne znači da nepostoji drugi razlog da se skinete i pokažete partneru svoje telo. Portal Srećna republika našao je razloge da budete nagi i zdravi.

Mladeži, masnice i krpelji

Kada je reč o promenama na koži neke od njih nisu lako uočljive, a mogu biti od krucialnog značaja za shvatanje da nešto nije uredu sa našim telom. Barem jednom mesečno pogledajte da li imate nove mladeže. Ove oznake na telu su benigni tumori, a kada pocrvene ili promene oblik mogu označiti prelazak u maligno stanje, koje je neophodno lečiti.

 

 

Sa druge strane masnice koje se pojavljuju na vašoj koži bez racionalnog razloga mogu biti posledica lošeg rada jetre, te bi svakako trebalo da posetite lekara ukoliko se često pojavljuju na vašem telu. Međutim, nema potrebe da previše brinete, možda ste zaista samo previše smotani, ali ukoliko primetite da imate i neobjašnjiv osip, gotovo sigurno nešto nije uredu sa vašim zdravljem.

 

http://

 

Kada provodite dosta vremena u prirodi nije neobično da pokupite i po nekog krpelja, te je poželjno da odete kod lekara da bi ovog parazita, koji može izazvati različite infekcije, izvadio na bezbedan način.

Oticanje i oboljenja srca

Uzak struk nije samo ideal lepote već predstavlja i znak da nešto sa vašim zdravljem nije u redu. Kada osetite da ste se ugojili, skinite se i izmerite obim ovog dela tela, ukoliko on prelazi 90 centimetara, postoji verovatnoća da imate problema sa srcem ili da ćete ga uskoro imati, te bi valjalo da posetite lekara i porazgovarate sa njim o mogućim rešenjima problema, ali i da se bacite na dijetu i vežbanje.

 

 

Oticanje u predelu stomaka je relativno normalna pojava kod žena koje očekuju svoju menstruaciju u narednom periodu. Hormonski disbalans, odnosno opadanje nivoa progesterona, prećeno rastom estrogena, izaziva ovu pojavu. Međutim, ukoliko primetite da se ovo dešava van očekivanog termina, valjalo bi da posetite lekara jer je moguće da imate problem sa lošom ishranom i konzumacijom alkohola, ili intolerancijom na ne neku konkretnu namernicu koju jako volite.

 

 

Ispravite kičmu

U odeći ne možemo lepo da vidimo koliko nepravilno stojimo ili sedimo, a loše držanje može da izazove bol u leđima, kao i pojavu one grbe koju smo sigurni da ne želite. Iz tog razloga stanite ispred ogledala potpuno nagi i pogledajte se lepo, te se trudite da ispravite držanje.

 

 

Komentari (0)