Koliko može da naraste

MUŠKARCI, DA LI STE IZNAD PROSEKA? Evo koliko vaš vršnjak naraste kada ste uzbuđeni!

Muškarcima je veličina njihovog polnog organa mnogo bitnija nego ženama, a osećaj da mora da im bude "veliki" da bi bili dobri u krevetu, kao da je urođen, ipak evo koliki je zaista prosek!

15.11.2021 15:12

MUŠKARCI, DA LI STE IZNAD PROSEKA? Evo koliko vaš vršnjak naraste kada ste uzbuđeni!
pexels.com

Muškarcima je njihova veličina vrlo bitna, te nije ni čudno da stalno jedni sa drugima razgovaraju o njihovoj dužini, širini i rastu kada su uzbuđeni. 

Istraživači sa univerziteta Irvine iz Kalifornije, rešili su da se pozabave ovom temom i otkrili su koliko muški polni organ u proseku poraste u erekciji, a rezultati su iznenadili mnoge. Naime, ovo istraživanje su sprovodili dve godine, od 2011. do 2013., na 274 ispitanika i dobili su nalaze da u čak 74% muškarcima polni organ poraste za svega četiri ili manje centimetara, dok je prosek za preostalih 26% nekih 5,3 centimetara. Prosečna dužina 

 

 

Takođe, ustanovili su da kod muškaraca koji imaju preko 55 godina veličina polnog organa u erekciji opada, što je i sasvim normalno ako se uzmu u obzir brojni upalni procesi koji tada počinju da se dešavaju u njihovom telu. Boja kože, kao ni status veze, nemaju nikakav uticaj na rast penisa, te je jedino od čega može da zavisi veličina pesnisa u erekciji, njegova veličina kada niste uzbuđeni. Muškarcima kojima je alatka manja kada su opušteni narasta više u stanju uzbuđenosti.

 

 

Pušačima se preoporučuje da ipak ostave cigare, jer konzumiranje istih može dovesti do smanjene erekcije, a kasnije i do potpune erektalne disfunkcije. 

 

Komentari (0)