Sex

DOBILI SMO DETE I VIŠE NIŠTA NIJE BILO ISTO: Svake noći kad muž i ja imamo odnose on uradi jednu te istu stvar koja me izluđuje!

Dolazak deteta uvek uvodi određene promene u život bračnih partnera, a ovo su samo neki od izazova roditeljstva.

22.02.2023 22:01

DOBILI SMO DETE I VIŠE NIŠTA NIJE BILO ISTO: Svake noći kad muž i ja imamo odnose on uradi jednu te istu stvar koja me izluđuje!
shutterstock.com

Deca dolaze kao kruna ljubavi, ali ma koliko svi priželjkivali naslednike evidentno je da se partneri moraju navići na novog člana porodice. Promene su uvek manje ili veće, a podrazumeva se da će majka biti ta koja će ljubav morati da pokuša da podeli između bebe i supruga i da nađe pravu meru u kojoj će oboje biti srećni. Bebe zbog čestog sisanja uglavnom češće spavaju u krevetu ili makar u sobi sa majkama. Budući da su žene te koje su godinu dana na porodiljskom odsustvu, a uz to uglavnom i doje, upravo one su te koje noći provode čuvajući svoje najmilije.

Jedna mama tek se suočavala sa svim izazovima koje majčinstvo pruža, da je maltene i zaboravila na seksualni život i večeri koje su ona i suprug bezbrižno provodili jedno uz drugo gledajući omiljene serije. Njen suprug je morao da ustaje rano i radi, a budući da se beba često budila, bilo je očekivano da predloži da on pređe da spava u drugu sobu kako bi bio odmoran za posao. Povremeno je bio željan nežnosti i ljubavi sa suprugom, tako da bi dolazio kod nje u krevet i tada bi vodili ljubav. Kako ne bi probudio ćerkicu, on bi po završetku seksa suprugu poljubio u čelo i odlazio na tuširanje i u svoju sobu.

Međutim, upravo to je bio izvor svih problema.

Pixabay.com

Novorođenče zahteva svu pažnju 

- Razumljivo mi je bilo da dolazi kod mene u sobu da bismo imali seks dok nam je ćerka bila baš mala. Međutim, otad je prošlo skoro godinu i po dana. Ona odavno ne sisa i spava u svom krevetiću. On i dalje dolazi kod mene samo maltene na seks. Prestali smo i sa predigrom i svim nežnostima, izgleda da on misli da nemamo vremena za to. Očekivala sam da se vrati da spavamo zajedno, ali izgleda da njemu to ni ne pada napamet. Posle svakog seksa, samo bi me ovlaš poljubio u čelo i pobegao u svoju sobu. Počela sam da se osećam iskorišćeno iako mi je suprug i imamo dete - požalila se mlada mama.

Ona je objasnila da njih dvoje funkcionišu sasvim korektno kao par, ali nikako da "uhvati trenutak" kada će pokrenuti razgovor na tu temu.

- Razmišljala sam da je možda premoren od svakodnevnih obaveza, budući da nije mala stvar imati kod kuće dete od svega godinu i po dana, ali kako ne razume da sam i ja umorna i to mnogo više od njega budući da sam počela i da radim. Možda želi da se kvalitetno naspava, ali to ne objašnjava činjenicu da on bukvalno nepun minut posle seksa pobegne. Više se ni ne grlimo, niti mazimo posle odnosa, osećam se kao mašina koja kuva, pere pegle i koju uveče muž iskoristi za seks, poljubi rutinski u čelo i pobegne - pojadala se očajna žena.

Foto: Shutterstock

Muž posle seksa beži u drugo sobu da spava

Usledili su mnogobrojni komentari na mreži. 

- Vaš muž najverovatnije jeste umoran, ali njegova odluka da isključivo spava u drugoj sobi jeste pomalo sebična. To je možda bila vaša zajednička odluka, ali već odavno bi trebalo da ste makar porazgovarali o tome da se on vrati u bračni krevet -

- Dokle god se vi ponašate kao da je sasvim u redu da on spava u drugoj sobi i dolazi kod vas zbog povremenog seksa, on će misliti da nikakvih problema nema. Može čak pomisliti da i vama odgovara da što pre zaspite kako biste se odmorili za naredni dan, ili misli da i vi više volite da spavate sami u krevetu posle porođaja -

- Očigledno je da ste oboje nezadovoljni, a probleme gomilate pod tepih. Oboje radite i imate malo dete, pa je normalno da svako gleda svoja posla. Ipak, postoje mnogi parovi koji uvek nađu vremena jedni za druge. Razmislite da krenete na neki vid bračne terapije - glasile su samo neke od reakcija. 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Ema

24.02.2023 17:24

Pa što ti ne odeš kod njega u krevet?