Roditeljstvo

MAMA JE ODBILA DA SINU KUPI SLATKIŠ, ON JE NAPRAVIO SCENU: Njena reakcija je savršena lekcija za sve roditelje! (VIDEO)

Vaspitačice tvrde da su ih ovim učili i u vrtićima u vidu "vaspitne metode".

28.02.2024 10:10

MAMA JE ODBILA DA SINU KUPI SLATKIŠ, ON JE NAPRAVIO SCENU: Njena reakcija je savršena lekcija za sve roditelje! (VIDEO)
instagram-peacediscovery

Deca su sklona izlivima besa kada ne dobiju ono što žele. Mnogi su bili svedoci njihovog ishitrenog plača, vrištanja, tantruma ili scena koje umeju da prirede svojim roditeljima. Najčešći slučaj je vrištanje, nasilno plakanje ili bacakanje po podu ukoliko istog trena ne dobiju ono što zamisle.

Većina roditelja u takvim situacijama obično popusti, pa detetu ispuni želju samo da bi se ono smirilo. Ali, jedna mama je isprobala drugačiju metodu koja je istog trena dala željeni rezultat. Sa dvoje mališana bila je u nabavci. U kolicima je vozila dete koje ima tek nešto više od godinu dana, dok je pored nje trčkarao drugi dečak koji je možda godinu dana stariji. 

Stariji dečak je uzeo kesicu bombona i pokazao je mami, međutim, na njegovo razočarenje ona je odmahnula glavom, stavivši mu do znanja da ih neće kupiti. Istog trenutka usledila je nezamisliva scena: dete je bacilo kesicu bombona na pod, a potom leglo u svesnoj nameri da histeriše. Iako na snimku nema tona, vidi se kako dete besno udara nogama o pod.

Mama više nije mogla da podnese njegovo histerisanje, pa je naočigled ostalih kupaca uradila nešto što bi se malo ko usudio. Ona nije krenula da se raspravlja sa detetom, da ga kažnjava, niti da ga moli da ustane. Uradila je nešto mnogo gore: legla je na pod i počela još gore da besni i udara nogama. Prolaznici su je zaobilazili u čudu, ali svima je bilo jasno da je u pitanju vaspitna metoda. Koliko je ovo delovalo, vidimo po tome što je dečak što pre ustao, čak je brzo i vratio kesicu bombona sa poda, na policu gde je stajala. Onda su dalje nastavili baš kao da se ništa nije dogodilo.

- Moja mama je veoma striktna - piše u opisu videa. 

 

 

Snimak je dobio 160.000 sviđanja na Instagramu, dok su se komentari ređali.

- Moja mama je identičnu situaciju priredila meni u prodavnici. Nikada više nije imala problem sa mojim napadima besa.

- Uradila sam istu stvar kao ova žena u sličnim okolnostima i samo mogu da kažem da deluje.

- Ne radite to, traumirate decu!

- Ovo je zapravo taktika koju smo učile u vrtiću radeći kao vaspitačice. Ukoliko imitirate dete, trgnućete ga da shvati koliko blesavo izgleda. Ponekad se zaista trgnu, nekad se i smeju, a nekad samo nemo posmatraju.

- Moja mama bi me samo ostavila da histerišem na podu i napustila prodavnicu.

- Ali beba u kolicima koja se pita šta li se to upravo dogodilo je najsmešnija! - komentarisali su korisnici Instagrama.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Dragan Niš

28.02.2024 13:06

Originalno nema šta.Ne znam da li bih se ja usudio da to uradim a da ne rizikujem da me ne strpaju u ludaru u Srbiji?!

Postar

28.02.2024 16:35

To ti je kad moras da budes dete da bi te tvoje shvatilo.Ha.hahahaha...