Roditeljstvo

OVO JE NAJVEĆA TRAUMA SVAKOG RODITELJA: Dete je ručalo, a onda je nastala drama zbog koje su pretrnuli od straha (VIDEO)

Žena je bila pored svog malog sina koji je ručao u dnevnoj sobi, nepredvidiva situacija je i nju i supruga odmah podigla na noge.

14.01.2024 10:02

OVO JE NAJVEĆA TRAUMA SVAKOG RODITELJA: Dete je ručalo, a onda je nastala drama zbog koje su pretrnuli od straha (VIDEO)
Printscreen/TikTok/itsonyambu

Roditeljstvo podrazumeva izuzetno veliku odgovornost i koliko god neki mislili da je lako podizati dete to nije tako. Odgajanje deteta zahteva barem prvih nekoliko godina da bukvalno motrite na njega 24 sata dnevno kako se ne bi povredilo ili došlo u bilo kakvu opasnost. Ipak, koliko god roditelji pazili na malu decu i takve stvari se dešavaju.

Kameron i Naomi su bračni par i tiktokeri koje prati 2,9 miliona ljudi na mreži i koji su sa svojim pratiocima podelili jedan vrlo neprijatan trenutak dok su sa decom boravili u dnevnoj sobi. Da se takve neugodne i opasne situacije dešavaju kod svih, pa i kod njih, dvoje mladih roditelja je pokazalo bez ikakve cenzure. Dok je majka sedela pored dečaka koji je jeo iz tanjira,otac je bio na krevetu sa drugom bebom.

pexels.com

Iako je roditeljstvo izuzetno lepa uloga ono sa sobom nosi veliku odgovornost

Iako je majka sve vreme držala na oku starijeg sina koji je normalno jeo, dete se u jednom trenutku zagrcnulo te počelo da kašlje ne bi li iskašljalo hranu koja mu je zapela u grlu. Otac je panično u jednom trenutku ostavio bebu na krevetu i uzeo sina, te ga sklonio sa kamere kako bi mu pomogao i intervenisao.

Roditelji su tražili uređaj za uklanjanje hrane iz grla i uspeli su da intervenišu na vreme i da, što je veoma teško, ostanu pribrani u toj situaciji. Dečak se vratio u normalno stanje, a majka ga je sve vreme držala pored sebe pokušavajući od šoka da dođe sebi, dok se otac nije video ispred kamere, verovatno zbog pretrpljenog stresa zbog kog nije mogao da se vrati u normalu. Beba na koju niko nije obraćao pažnju zbog nemile situacije je i dalje ležala sama na krevetu.

@itsonyambu We were shooting our daily vlogs and this happened 😭 The mist scary moment fir any parents. One learson i learnt stay calm dont get nervous because you need to think clearly if something like this happens to you. #parenthoodstruggles #parentproblems #chockingbaby #chockingawareness ♬ original sound - Kameron & Naomi

- On kašlje i to je u redu.

- Taj čovek previše brine.

- Ali način na koji je mala beba sklonjena sa strane... Roditeljstvo...

- Znam, ljudi, da ćete reći ne paniči i da to zvuči okej, ali kada ste roditelj i ovo ti se često dešava, onda znaš da je panika nezaobilazna.

- Dok kašlje je u redu... Kada se ne čuje, to je alarm za brigu - bili su neki od komentara.

Neki od korisnika mreže su rekli da su zbog ovakvih stvari nekada potrebne i bebisiterke. Drugi su rekli kako je pored ovih uređaja, koje nekada u takvim trenucima ne možete pronaći, važno znati tzv. Hajmlihov hvat koji je neophodan u slučaju da dete ne kašlje, a podrazumeva krajnju intervenciju kod gušenja u ovakvim slučajevima.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)