Njoke su vrsta testenine koje se mogu kombinovati uz različite soseve ali i dodavati jelima. Vojvođani su poznati po tome da upravo njoke dodaju gulašu te uživaju u pravom delikatesu.
Poreklom iz Italije, lako su se odomaćile i u drugim evropskim kuhinjama. Jednostavno se spremaju te su idealno rešenje za brzi ručak ili večeru.
Srećna Republika donosi vam recept za njoke sa piletinom zapečene u rerni.
Sastojci:
- 500 g njoka
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 dl neutralne pavlake za kuvanje
- 100 ml kečapa
- po ukusu soli
- po ukusu suvog biljnog začina
- po potrebi ulja
- 100 grama rendanog kačkavalja
Priprema:
Njoke obariti po upustvu sa pakovanja i procediti. Na malo ulja propržiti pileće meso. Kada meso pobeli, dodati mu neutralnu pavlaku i još nekoliko minuta prokrčkati zajedno sa piletinom. Zatim spojiti sve sa obarenim i oceđenim njokama. Posoliti i začiniti po ukusu. Sve usuti u dublju podmazanu vatrostalnu činiju. Po površinu preliti kečapom i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni da se kačkavalj lepo otopi.
Komentari (0)