Jela sa mesom

NJOKE SA PILETINOM: Ručak koji mami na još jednu porciju (FOTO)

Uživaćete u svakom zalogaju.

03.01.2024 08:02

NJOKE SA PILETINOM: Ručak koji mami na još jednu porciju (FOTO)
Shutterstock

Njoke su vrsta testenine koje se mogu kombinovati uz različite soseve ali i dodavati jelima. Vojvođani su poznati po tome da upravo njoke dodaju gulašu te uživaju u pravom delikatesu. 

Poreklom iz Italije, lako su se odomaćile i u drugim evropskim kuhinjama. Jednostavno se spremaju te su idealno rešenje za brzi ručak ili večeru.

Srećna Republika donosi vam recept za njoke sa piletinom zapečene u rerni.

 

Sastojci:

  • 500 g njoka
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 dl neutralne pavlake za kuvanje
  • 100 ml kečapa
  • po ukusu soli
  • po ukusu suvog biljnog začina
  • po potrebi ulja
  • 100 grama rendanog kačkavalja

 

Priprema:

Njoke obariti po upustvu sa pakovanja i procediti. Na malo ulja propržiti pileće meso. Kada meso pobeli, dodati mu neutralnu pavlaku i još nekoliko minuta prokrčkati zajedno sa piletinom. Zatim spojiti sve sa obarenim i oceđenim njokama. Posoliti i začiniti po ukusu. Sve usuti u dublju podmazanu vatrostalnu činiju. Po površinu preliti kečapom i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni da se kačkavalj lepo otopi.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)