Jela sa mesom

NAPRAVITE RUČAK OD OSTATAKA PRAZNIČNE TRPEZE: Pirinač sa mesom preostalim od novogodišnje noći i povrćem

Lagan i ukusan obrok koji vam neće oduzetni mnogo vremena za pripemu.

01.01.2024 12:20

NAPRAVITE RUČAK OD OSTATAKA PRAZNIČNE TRPEZE: Pirinač sa mesom preostalim od novogodišnje noći i povrćem
shutterstock.com

Mnogi za Novu godinu spreme dosta hrane, kako ne bi morali da kuvaju bar narednih dan-dva. Naravno da zavisi od toga koje ostatke sa novogodišnje trpeze imate, ali pretpostavljamo da je u većini slučajeva neko meso bilo u opticaju, bilo da je pileće, svinjsko ili ćureće. Ne morate da jedete bezukusno meso sutradan, več napravite ukusan ručak dodavanjem pirinča i povrća. Ovaj recept je odličan način da iskoristite ono što se nalazilo na novogodišnjoj trpezi i  da napravite  ukusan obrok koji će zadovoljiti svačiji ukus.

Sastojci:

  • preostalo kuvano ili pečeno meso (pileće, svinjsko ili ćureće)
  • oko 2 šolje pirinča
  • 2 šargarepe
  • trećina pakovanja graška
  • 3 paprike
  • ulje za prženje
  • začini po želji

Priprema:

Ako već nije iseckano, naseckajte preostalo pečeno ili kuvano meso na komade srednje veličine. Ako imate različite vrste mesa, možete ih kombinovati za bogatiji ukus.

Skuvajte pirinač prema uputstvu na pakovanju. Ukoliko želite da dodate dodatnu aromu, možete kuvati pirinač u bujonu od piletine i povrća.

Operite i iseckajte povrće po izboru. Šargarepu naseckajte na kolutove, crvenu papriku na trake, a grašak izvadite iz zamrzivača i ostavite da malo odstoji na sobnoj temperaturi.

U velikom tiganju ili šerpi zagrejte malo ulja. Dodajte iseckano meso i propržite ga dok ne postane zlatno smeđe boje. Dodajte iseckano povrće u tiganj sa mesom i pržite ga zajedno nekoliko minuta, dok povrće ne omekša. Dodajte skuvani pirinač u tiganj sa mesom i povrćem. Pažljivo promešajte sve sastojke kako bi se sjedinili.

Možete da dodate soja-sos ili omiljeni umak kako biste poboljšali ukus, iako to nije nužno. Začinite po želji dodatnim začinima kao što su biber, origano ili beli luk.

Pažljivo promešajte sve sastojke i proverite ukus. Poslužite pirinač sa povrćem i mesom dok je obrok topao i ukrasite ga svežim začinskim biljem po želji.

Uživajte u praznicima!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)