Roditeljstvo

JULIJA JE ŽELELA POROĐAJ NA EGZOTIČNOJ PLAŽI PA OSTALA ZAROBLJENA: Bračni par sa bebom upao u birokratski pakao, ne mogu da se vrate kući a novca je sve manje! (VIDEO)!

Ona je sa suprugom otputovala 6. 500 kilometara daleko od kuće, a sad ne mogu da se vrate.

14.09.2023 17:00

JULIJA JE ŽELELA POROĐAJ NA EGZOTIČNOJ PLAŽI PA OSTALA ZAROBLJENA: Bračni par sa bebom upao u birokratski pakao, ne mogu da se vrate kući a novca je sve manje! (VIDEO)!
printscreen/Youtube/SUNews

Poslednjih godina sve više žena porađa se kod kuće, u kadi sa vodom pa čak i na plaži smatrajući to potpuno prirodnim porođajem. Ovom svojevrsnom trendu podlegla je i Britanka Julija Gurži koja je odlučila da svoje drugo dete donese na svet 6. 500 kilometara daleko od kuće na egzotičnoj plaži u gradiću Rodni Bej na ostrvu Sveta Lucija u Karipskom moru. Ona je u devetom mesecu tik pred termin za porođaj sela sa suprugom Klajvom u avion i zaputili su se na egzotičnu plažu, piše Njujork post. 

Ali, njihova beba je imala drugačije planove pa se Julija poridila i ćerkicu Luizu donela na svet na brodu 23. aprila. Od tada, ona i njen suprug prolaze kroz pravu noćnu moru zbog birokratskog procesa jer ne mogu da prijave svoju bebu niti da zatraže pasoš za nju kako bi se vratili u Veliku Britaniju.  

printscreen/Youtube/SUNews

Roditelji su priznali kako se osećaju kao zatočenici na ovoj egzotičnoj destinaciji

 

Otac se požalo na SWNS kako se sada razvlače po raznim agencijama i da niko neće da im pomogne.

- Ponestaje nam novca i uskoro ćemo ostati bez hrane, a niko ne želi da nam pomogne - rekao je on u intervjuu. 

Mama je nakon porođaja otišla sa bebom u najbližu bolnicu, ali zaposleni nisu hteli da prihvate njen zahtev i prijave dete jer je prošlo više od 24 sata od bebinog rođenja pa do dolaska u ovu ustanovu.

- Otišli smo do matične službe i popunili formulare za izvod iz matične knjige rođenih. Čekali smo nekoliko nedelja a matična služba se vratila i rekla da ne mogu ništa da urade jer beba nije rođena u bolnici i niko nije bio svedok porođaja - naveo je otac.

Nedugo zatim, roditelji su naišli na novi problem kada su otišli u kancelariju za imigraciju u tom gradu kako bi zatražili pomoć. Zaposleni su im tu rekli da će morati da dokažu da je beba njihova. Na kraju su pokušali da kontaktira obližnju kancelariju za pasoše nadajući se da će obezbediti dokument za hitne slučajeve za svoje dete.

I tu je nastao problem jer su im zvaničnici rekli da ne mogu da im dostave taj dokument jer nema dokaza gde je dete rođeno. Roditelji su odlučili da otplove u obližnju Grenadu gde su od tamošnje Visoke komisije Velike Britanije zatražili da im pomognu oko ovog slučaja. Rečeno im je da moraju da odrade DNK test kako bi dokazali da je Luiza njihova. Oni još uvek čekaju rezultate i i zaglavljeni su u, kako su rekli, birokratskom paklu.

Da stvar bude gora kod kuće im je ostala ćerka Elizabeta (8) koju nisu videli puna četiri meseca. Kako su priznali Julija i Klajv osećaju se bespomoćno. Svoj boravak na egzotičnoj plaži opisali su sve samo ne idilično posebno početkom sezone uragana.  

Kada su došli na ovu egzotičnu destinacuu cena letova je bila je oko 760 dolara a sada karta košta nekoliko hiljada što sebi ne mogu da priušte. Bračni par je priznao kako su im se i na kartici dugovi povećali, očajni su i ne znaju kako da se vrate kući. 

Kako je objasnio Klajv oni su praktično jedna vrsta zatvorenika na ovom ostrvu, nemaju papire za ćerku i ne smeju da napuste Svetu Luciju dok se ne reši ova birokratska zavrzlama. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)