Roditeljstvo

TRUDNICU SU VRATILI IZ PORODILIŠTA KUĆI, A ONDA SU KRENULI NESNOSNI BOLOVI: Dramatična ispovest majke koja je rodila bebu u kupatilu, a otac presekao pupčanu vrpcu! (FOTO+VIDEO)

Šajana Markam porodila se na podu toaleta i to potpuno sama budući da je tih par minuta njen suprug izašao da uzme mobilni telefon iz automobila da bi pozvao hitnu pomoć.

18.07.2023 12:20

TRUDNICU SU VRATILI IZ PORODILIŠTA KUĆI, A ONDA SU KRENULI NESNOSNI BOLOVI: Dramatična ispovest majke koja je rodila bebu u kupatilu, a otac presekao pupčanu vrpcu! (FOTO+VIDEO)
Prntscrn/YouTube/NBC news

Šajana Markam iz Kalifornije je žena koje je brojala sitno do svog porođaja sa drugim detetom. Ona i suprug Entoni već imaju jednu devojčicu i očekivali su drugu. Šajana je čak dobila kontrakcije na 7-8 minuta kada je panično spakovala torbu i sa suprugom se uputila u bolnicu. Lekari su procenili da bi kontrakcije trebalo da budu na 5 minuta, kako je uobičajeno i primetili da je ona otvorena 5 cm. Ova žena se tako u porođajnim bolovima vratila kući, a kamera ispred njihove kuće zabeležila je trenutak kada su budući roditelji stigli iz bolnice.

Šajana je otišla do toaleta kada su bolovi postali neizdrživi i ona je shvatila da se porađa. Samo je strgnula prvi peškir koji joj je došao pod ruku i legla na pod kupatila dozivavši supruga da joj pomogne. Na narednom snimku vidi se uspaničeni otac koji odlazi do automobila gde je zaboravio mobilni. Vremena za čekanje međutim nije bilo i kada se Entoni vratio, već je zatekao ženu koja se upravo porodila. Njen suprug je pozvao hitnu pomoć koja je ubrzo stigla. Snimak koji su ponovo zabeležile kamere ispred kuće prikazuje Šajanu koju nose na nosilima, dok njen suprug bdi nad njima, a jedan od medicinskog osoblja nosi bebu u naručju. 

@anthonymarkham6

We had just gotten back from kaiser after they sent us home while she was 5cm. They told us for her to go walk around the outlets. Not 30 mins later she calls me because she is having so much pain and needs to go back to the hospital. We did not make it back, i called 911 and they had emt sent over but even with there extremely fast respone time we had already delivered harper in our bathroom. ♬ Get You The Moon - Kina

Šajana je sve objavila na TikToku, želeči da upozori mnoge mame da im se može desiti njeno iskustvo.

 

- Svega 30 minuta nakon što su me vratili iz bolnice sam se porodila. Ono što sam osetila je da moram da guram, a baš tog trenutka Entoni je otišao da uzme telefon. Dok se vratio već sam se porodila, sama sam spustila bebu na peškir ispod mene na podu kupatila i sve se odigralo za nekoliko minuta. Moj suprug nije znao kako da veže pupčanu vrpcu. Dok je bio na telefonskoj liniji sa bolnicom rekli su mu da koristi neki povez koji nije imao pri ruci. Pogled mu je pao na patike i iskoristio je svoju pertlu i tako je uspeo da poveže pupčanu vrpcu - obajsnila je ova žena za Ni-Bi-Si vesti, a o tome je pisao i Dejli mejl. 

Iskustva njenog supruga Entonija bila su takođe veoma traumatična.

- Kada sam se vratio u kupatilo i video da se Šajana već porodila, budući da nisam čuo ni glas bebe pomislio sam da je mrtvorođena. Novorođenče je takođe bilo čudne boje i nije plakalo niti ispuštalo ikakav zvuk. Prepao sam se! Uzeo sam bebu i potapšao je po leđima i tada je zaplakala. Nazvali smo je Harper, ali zbog snimka koji kruži društvenim mrežama pratioci, koji su snimak pregledali više miliona puta, su je nazvali TikTok beba - objasnio je ponosni tata.

Entoni je dodao da je pošto je pupčanu vrpcu povezao pertlom hteo  da je preseče ručnim nožem koji je imao kod sebe, ali su mu iz bolnice rekli da to nikako ne radi. Medicinsko osoblje koje je došlo mu je dalo sterilisani probor kojim je najzad ponosno presekao pupčanu vrpcu svoje bebe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)